NEPLP atkārtoti soda "Baltkom radio" par slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda. Ilustratīvs attēls
Nauda. Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) sodījusi SIA "Baltkom radio" par trim Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumiem, kas ir saistīti ar partiju un to kandidātu slēptu reklamēšanu Rīgas domes priekšvēlēšanu laikā.

Kā aģentūra LETA uzzināja NEPLP, par neatļautu partiju "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un politiskās partijas "Alternative" un to kandidātu reklamēšanu "Baltkom radio" piemērots naudas sods 10 500 eiro apmērā.

NEPLP, veicot 2020.gada 28.jūlija raidījuma "Baltkom rīts" monitoringu, fiksēja priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpuma izdarīšanu. Radījumā tika intervēta GKR saraksta kandidāte Rīgas domes vēlēšanās Natālija Tumševica-Ērgle, kura raidījumā tika pieteikta kā "Rīgas balles" patronese. NEPLP uzsvēra, ka tas netraucēja GKR politiķei aģitēt par pašas pārstāvēto politisko spēku un sava saraksta kandidātiem.

Par šo pārkāpumu SIA "Baltkom radio", kura pienākums ir šādus pārkāpums nepieļaut, uzlikts naudas sods 5000 eiro apmērā, skaidroja padomē.

Par slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju 5000 eiro sods piemērots arī par 7.jūlija raidījumā "Baltkom rīts" izdarītu pārkāpumu. Raidījumā tika intervēta GKR Rīgas domes vēlēšanu saraksta kandidāte Natālija Ābola, kura raidījumā tika pieteikta kā televīzijas žurnāliste un producente. Intervijas laikā viņa, žurnālistu netraucēta, aģitēja balsot gan par savu partiju, gan citiem GKR saraksta kandidātiem.

Savukārt par politiskās partijas "Alternative" slēptu reklamēšanu 12.augustā un 19.augustā "Baltkom radio" izplatītajos raidījumos "Baltkom rīts" uzņēmumam piemērots 500 eiro naudas sods.

LETA jau ziņoja, ka saistībā ar neatļautu priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Rīgas domes vēlēšanām NEPLP jau iepriekš sodīja SIA "Baltkom radio" ar 11 400 eiro naudas sodu, ko elektroniskais plašsaziņas līdzeklis ir tiesā pārsūdzējis.

Kopumā NEPLP ir sākusi 11 administratīvā pārkāpuma procesus par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās pirms Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu