Vācija: Sankcijas Krievijai ir neizbēgamas, ja tā nesadarbosies Navaļnija saindēšanas izmeklēšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Vācija trešdien, 7. oktobrī, brīdināja Krieviju, ka sankciju piemērošana tai ir neizbēgama, ja tā nesadarbosies un nelīdzēs noskaidrot opozicionāra Alekseja Navaļnija saindēšanas apstākļus.

"Ar ķīmisku kaujas vielu tika pastrādāts nopietns starptautisko tiesību pārkāpums, un kaut kas tāds nevar palikt bez sekām," uzrunājot Vācijas likumdevējus, sacīja ārlietu ministrs Heiko Māss.

"Skaidrs, ka gadījumā, ja notikušais netiks noskaidrots, ja nepieciešamā informācija netiks sniegta, tad mērķtiecīgas un proporcionālas sankcijas atbildīgajiem Krievijas pusē ir neizbēgamas," paziņoja Vācijas ārlietu ministrs.

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas un Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija (OPCW).

22.septembrī Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts.

Rietumvalstis ir pieprasījušas Krievijai paskaidrojumus, taču Kremlis ir noraidījis jebkādu savu saistību ar šo slepkavības mēģinājumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu