"Viņš ir ļoti inteliģents." Bijušais boksa čempions stāsta par Maiku Taisonu ārpus ringa (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: AFP / Scanpix

Daudzi boksa fani Maiku Taisonu atceras kā agresīvo nokautu mašīnu, kas viņš neapšaubāmi arī bija savas karjeras labākajos gados. Bet bijušais čempions Džonijs Nelsons skaidro, ka ārpus ringa Dzelzs Maiks ir pavisam cits cilvēks.

Jau novembrī Dzels Maiks atgriezīsies ringā, lai cīnītos ar citu boksa leģendu Roju Džounsu jaunāko. Pats Taisons, gatavojoties cīņai, vairākkārt ir izteicies, ka gatavojas pretinieka nokautēšanai, nevis parastam paraugdemonstrējuma mačam.

Tomēr sarunā ar "talkSPORT" Nelsons atklāja, ka, viņaprāt, Taisona tēls sagatavošanās procesā, kā arī tas kā viņš uzvedās boksa karjeras laikā nav salīdzināms ar Dzelzs Maika tagadējo uzvedību ārpus ringa.

"Maiks, atskatoties uz savu karjeru, vairs neatpazīst "Bīstamāko vīru psaulē". Maikam to izdevās izanalizēt, saprast, kādas bija viņa problēmas un mainīties. Viņš nekad vairs nebūs tas cilvēks. Tas viņā dziļi apslēpts paliks uz mūžu, bet Maiks zina, kas viņu noveda līdz tādam stāvoklim," sacīja Nelsons.

Taisons savas karjeras laikā ziņu virsrakstos ar kārtējo skandālu parādījās ļoti bieži. Lielākais no tiem bija boksera tiesas prāva par izvarošanu, pēc kuras viņš bija arī spiests pavadīt laiku cietumā.

"Gūstot pieredzi, tu tiec arī pie gudrības. Aizkadrā viņš ir ļoti, ļoti inteliģents cilvēks. Ticiet man. Viņš ir ļoti akurāts cilvēks. Ja pameklēsiet "YouTube", atradīsiet video, kur viņš ir Hamburgā, vadot semināru un runā par filozofiju, politiku, reliģiju, karu un daudzām citām lietām, ko jūs nekad no Maika negaidītu. Kad iepazīsti Maiku, tu esi pārsteigts," norādīja bijušais čempions.

Tāpat Nelsons aicināja nomierināties tos boksa fanus, gaidāmajā cīņā starp Taisonu un Džounsu sagaida "asinspirti".

"Ringā būs divas pavisam citas personības, kas ļoti atšķiras no tām, kuras mēs atcramies ar nostaļģiju. Ir jāatceras, ka pamatā viņi abi beidza karjeras, jo nespēja sacensties, līdz ar to nedaudz jāpiebremzē savas cerības par šo cīņu. Laiks bija pagājis un viņi bija par vecu - tas notiek ar visiem. Viņi abi ir izvēlējušies līdzīga vecuma un spēju līmeņa pretinieku," sacīja Nelsons.

Taisona un Džounsa duelis norisināsies 28. novembrī.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu