Kivičs skarbi izsakās par pāriem, kuri nevēlas precēties, bet grib reģistrēt savas attiecības (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/ Juris Lisovs/ Tvnet

Šodien, 8. oktobrī, no plkst. 8. 30 līdz 10 pie Saeimas notiek pikets par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību. Par piketu visai skarbu viedokli pauda skandalozais mūziķis Andris Kivičs. 

Atgādinām, ka pikets tiek organizēts tāpēc, ka Saeimā jau vairākkārt ir noraidītas likumdošanas iniciatīvas neprecētu pāru kopdzīves regulācijai. 

"Valstij ir jāpilda tās Satversmē rakstītais pienākums aizsargāt visas ģimenes, arī tās ģimenes, kuras nevar vai nevēlas reģistrēt laulību," paudis piketa organizētāju pārstāvis Kirils Ķirsis, akcentējot, ka tāpēc kustība "Par!" un tās jauniešu nodaļa, jaunatnes organizācija "Protests", partijas "Izaugsme" jaunieši, partijas "Latvijas attīstībai" jaunieši un "Vienotības" jaunatnes organizācija organizē šo piketu, aicinot Saeimas deputātus atbalstīt visas Latvijas ģimenes.

Tomēr viens no cilvēkiem, kam bija pretējs viedoklis par piketa nepieciešamību, ir Kivičs, kurš domās dalījās sociālajos tīklos. 

"Valstij (!) esot jāaizsargā arī tās "ģimenes", kuras NEVĒLAS (!!!) reģistrēt laulību. Šī ir ar atrāvienu vislielākā hui**, kādu es šogad esmu dzirdējis.

Ķipa - atbildībiņu par otru līdz galam uzņemties negribas, kājiņu durvīs atstāt, bet nu tiesības gan stabili gribas visas. 

Šodien pie Saeimas cilvēki protestēs pret oficiālu atbildību par otru, un pret to, ka jāsakasa nauda kāzām. Par poh**u un īzī pīzī, bet, ja otrs noliek karoti, tad gan, lai dzīvoklītis un kas tur vēl paliek," rakstīja mūziķis. 

Atbildē kādam pretējam viedoklim Kivičs norādīja, ka, tautas valodā runājot, "draudzene esot sūds, bet sieva esot jārespektē". 

"Bez papīra katrs var aiziet uz savu pusi kaut tūlīt, un viens pateikt, ka sīkais ir kļūda. Zinu tādus keisus. Papīrs mīlu, protams, negarantē, bet apliecina, arī sabiedrības priekšā, ka tas ir "nopietni", jo oficiālu laulību izšķirt ir stipri sarežģītāk. Kaut kādai kārtībai ir jābūt," piebilda mūziķis. 

Kā zināms, Kivičs ar ceturto sievu Lieni Kiviču šogad kļuva par vecākiem abu pirmajai kopīgajai atvasei. Gan Andrim, gan Lienei no iepriekšējām attiecībām katram ir trīs bērni.

Jau vēstīts, ka pēc Mandātu komisijas noraidošā lēmuma nepilnas nedēļas laikā ir savākti vajadzīgie 10 000 parakstu, lai skatīšanā Saeimā nonāktu līdzīga iniciatīva par ārpus laulības esošo dzīvesbiedru savienību atzīšanu likumā. 

Kā ziņots, Mandātu komisijas noraidītās iniciatīvas autors Raimonds Petrovics iepriekš pauda, ka diskusijās par viendzimuma partneru reģistrēšanu visasākās domstarpības parasti raisa priekšstati par to, kas ir laulība, bet nereti diskusijās Latvijā atklājas arī dziļi iesakņojusies homofobija un diskriminācija pret lesbietēm un gejiem no PSRS laikiem.

"Pašos pamatos šis ir jautājums par vienlīdzību likuma priekšā. Civila laulība, civila savienība vai reģistrētas partnerattiecības nozīmē tiesības, atbildību un garantijas, ko valsts sniedz pārim, kas atrodas stabilās attiecībās," norādīja Petrovics, paužot uzskatu, ka Latvijas valdība nedrīkst diskriminēt viendzimuma pārus un izslēgt tos no aizsardzības, kas tiek garantēta oficiāli atzītai laulībai starp vīrieti un sievieti.

Foto: Pikets par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu