Ansons: Nebiju gaidījis, ka mani draftēs "Penguins"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raivis Ansons
Raivis Ansons Foto: lhf.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" draftā pieņemtais lēmums izraudzīties latvieti Raivi Ansonu pārsteidzis pašu hokejistu, sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) teica uzbrucējs.

Jau ziņots, ka Latviešu uzbrucējs Raivis Ansons trešdien notikušajā NHL draftā nonācis Pitsburgas "Penguins" paspārnē.

"Penguins" 18 gadus veco Ansonu izraudzījās piektajā kārtā ar kopējo 149.numuru.

"Sajūtas, protams, ir ļoti labas. Vispār nebiju gaidījis, ka tikšu draftēts pie Pitsburgas "Penguins", jo tā ir ļoti laba komanda. Protams, bija arī nedaudz uztraukums gan drafta dienā, gan dienas pirms," īpašo notikumu savā karjerā atminas Ansons.

Hokejists norādīja, ka drafta vakarā vēl aizvadījis treniņu, bet pēcāk tiešraidē sekojis līdzi izvēles ceremonijai. Pēc 100.numura hokejists nodomājis, ka viņa kārta tik ātri nepienāks, tāpēc nolēmis doties pie miera, bet neilgi pēc tam jau sekojuši zvani no kolēģiem un arī aģenta, kurš atklājis, ka uzbrucējs turpmāk būs "Penguins" paspārnē.

Lai arī hokejā pavadīti daudzi gadi, Ansons atminējās teju vai visus speciālistus, kuri pielikuši roku, lai no viņa iznāktu "lietas koks".

"Mans pirmais treneris bija Aivars Skudra. Es savas hokeja gaitas sāku Rīgā, tā arī tur es lielāko savu karjeras laiku esmu pavadījis," pirmos soļus hokejā atminas Ansons. "Visi treneri ļoti labi ir palīdzējuši. Piemēram, Juris Ozols, kad spēlēju specklasē. Oļegs Sorokins, Rodrigo Laviņš - visi man ļoti palīdzēja."

Hokejists norādīja, ka šobrīd svarīgākais ir gatavoties sezonai, bet, lai kļūtu par labu hokejistu, kuram iespēja tiek dota arī NHL, regulāri ir smagi jāstrādā un uzmanība jāvērš arī uz sīkumiem.

"Tur [NHL] viss notiek daudz ātrāk, visi ir daudz tehniskāki un visiem ir lielāka pieredze nekā mums junioru līgā," pauda Ansons.

Tikmēr viens no Ansona treneriem Juris Ozols pauda gandarījumu, ka audzēknim izdevies pietuvoties hokeja mekai, taču visus laurus uzņemties viņš viens nevar.

"Raivis ir jaudīgs "čalis", gudrs, ar labu metienu. Protams, pirmās maiņas spēlētājs. Grūti vairāk kaut ko pateikt, viņš ir ļoti interesants puisis," uzbrucēju raksturo Ozols, kurš atklāj, ka potenciāls jaunajā hokejistā bija manāms jau agri.

"Potenciālu varēja redzēt jau kopš sāku ar viņu strādāt, kad viņam bija 13 gadi. Viņš jau, patiesībā, vienmēr ir spēlējis pie gadu vecākiem "čaļiem". Visu laiku ir spēlējis pie 2001.gadā dzimušajiem spēlētājiem, lai gan pats ir 2002.gadā dzimušais un ir bijis pirmās vai otrās maiņas spēlētājs. Tāpēc potenciāls jau bija redzams."

Treneris savam bijušajam audzēknim novēlēja veiksmi un sniedza arī padomu, lai izdotos sasniegt nospraustos mērķus.

"Galvenais neapstāties. Tālāk jau viņu virzīs uz priekšu NHL sistēma, atradīs labāko klubu kurā spēlēt, vietu sastāvā un lomu komandā. Domāju, ka pats svarīgākais ir neapstāties, jo ieguldīts ir smags darbs gan specklasēs, gan Kanādā un tad tikai uz priekšu, nedot sev nekādas atlaides," piebilst treneris.

Ansons iepriekšējo sezonu pavadīja Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Bē-Komo "Drakkar", kuras sastāvā 60 spēlēs guva 13 vārtus un asistēja 22 vārtu guvumos.

Kamēr ārzemju hokejistiem ir grūtības atgriezties Ziemeļamerikā, Ansons pārstāv "Optibet" Latvijas hokeja līgas (OHL) komandu "Zemgale"/LLU, vienā mačā atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Ansons pārstāvējis Latvijas jaunatnes izlases pasaules čempionātos.

"Penguins" komandu šobrīd pārstāv uzbrucējs Teodors Bļugers, bet iepriekšējā sezonā līgums ar Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" bija Renāram Krastenbergam, kurš gan Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā līgā nespēlēja.

"Penguins" NHL komandu savulaik pārstāvējuši arī Pēteris Skudra un Viktors Ignatjevs.

Bez Ansona Pitsburgas komanda šī gada draftā izraudzījās vēl četrus hokejistus. Otrajā kārtā ar 52.numuru tika izvēlēts somu vārtsargs Joels Blūmkvists, trešajā kārtā ar 77.numuru zviedru ripu ķērājs Kalle Klangs, ceturtajā kārtā ar 108.numuru amerikāņu uzbrucējs Lukass Svedžkovskis, bet sestajā kārtā ar 170.numuru vēl viens amerikāņu centra uzbrucējs Čeiss Joders.

Pērn no Latvijas hokejistiem vārtsargu Artūru Šilovu sestajā kārtā ar kopējo 156.numuru izraudzījās Vankūveras "Canucks" komanda.

Kopumā NHL draftēti ir 37 Latvijas hokejisti.

Aprīlī, kad NHL centrālais skautu birojs publicēja pēdējo drafta prognozi, Eiropā spēlējošo hokejistu sarakstā bija Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga" uzbrucējs Jānis Švanenbergs, taču viņš draftā netika izraudzīts.

Draftēšana NHL komandās negarantē līguma noslēgšanu. Statistika liecina, ka 60% no draftētajiem spēlētājiem tā arī neaizvada nevienu NHL spēli.

Jau ziņots, ka Ņujorkas "Rangers" otrdien ar pirmo numuru izvēlējās talantīgo kanādieti Aleksi Lafrenjē.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu