"Mercedes" F-1 komandā konstatēta saslimšana ar Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komandā "Mercedes" vienai personai noteikta saslimšana ar Covid-19, taču braucēji Lūiss Hamiltons un Valteri Botass nav apdraudēti.

"Mercedes" par saslimšanas gadījumu ziņoja ceturtdien jeb dienu pirms pirmajiem treniņu braucieniem Eifelsas "Grand Prix", kas šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīts Vācijā.

Komanda arī norādīja, ka pilotu Hamiltona un Botasa dalība gaidāmajā posmā līdz ar konstatēto saslimšanas gadījumu nav apdraudēta.

"Apstiprinām, ka vienam cilvēkam mūsu komandā ir noteikta saslimšana ar Covid-19, tāpēc rīkojamies saskaņā ar Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) protokolu," teikts "Mercedes" paziņojumā.

Šī F-1 sezona noris pēc stingriem noteikumiem, kas saistīti ar Covid-19 izplatību. Komandas savu darbu veic "burbuļos" un "mini burbuļos", lai mazinātu iespēju, ka saslimšanas dēļ būtu jāizlaiž kāds posms.

Piektdien Vācijā notiks treniņu braucienu pirmās divas sesijas, sestdien tiks aizvadīta noslēdzošā sesija, kā arī kvalifikācijas braucieni, bet svētdien gaidāma Lielās balvas izcīņa.

Pārliecinoši pretī savam septītajam titulam dodas Hamiltons, kurš desmit posms iekrājis 205 punktus un ir kopvērtējuma līderis. Par teju divu uzvaru tiesu atpaliek Botass, kura kontā ir 161 punkts, trešais ar 128 punktiem ir Makss Verstapens, bet tālāk ar 65 punktiem seko Lendo Noriss.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu