LIC: Reanimācijā ar Covid-19 cīnās arī cilvēki vecumā ap 40 gadiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
123
123 Foto: Evija Trifanova/LETA

"Nav tā, ka reanimācijā būtu 60, 70 un astoņdesmitgadīgi cilvēki. Četrdesmitgadnieki! Tas ir visnotaļ nopietni," šodien intervijā Latvijas Televīzijai norādīja Latvijas Infektoloģijas centra Covid-19 pacientu nodaļas vadītāja Ilze Bērziņa. 

Bērziņa pastāstīja, ka LIC patlaban ārstējas 30 pacienti. Labā ziņa ir tā, ka šodien pieci cilvēki no stacionāra izrakstīti, taču trīs cilvēki atrodas intensīvajā terapijā, reanimācijā un ir ļoti smagā stāvoklī.

"Šī slimība ir reāls drauds jebkura cilvēka veselībai. Cilvēkiem novēlu atvērt acis un redzēt īstenību,

un nedarīt nevajadzīgas aktivitātes," uzsvēra Bērziņa.  

Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule ceturtdien sacīja, ka dienests katru dienu slimnīcās nogādā vairākus Covid-19 pacientus. Slimnīcā atrodas arī pacienti, kas ir ļoti smagā stāvoklī.

"Šis sākuma laiks liecina, ka tie ir arī jaunāki pacienti, nekā tas bija pavasarī," atzina Cipule, sakot, ka

tie ir arī 42, 46, 50 gadus veci pacienti, kuri turpina ārstēties ar pietiekoši smagām Covid-19 izpausmēm.

Viņa arī atklāja, ka ar Covid-19 slimo divi NMPD mediķi, abi inficējušies pirms aptuveni divām nedēļām un šobrīd ir atveseļošanas fāzē, bet vienam darbiniekam nav noskaidrots inficēšanas avots. Konkrētajam mediķim bijis izsaukums pie Covid-19 pacienta, taču lietoti visi aizsardzības līdzekļi.

Cipule aicināja arī šajā, otrajā Covid-19 vilnī pamanīt un novērtēt mediķu darbu, uzsverot, ka pavasarī šis atbalsts bija ļoti svarīgs.

Tāpat viņa aicināja iedzīvotājus ar savu ārstu pārrunāt iespēju vakcinēties pret gripu, uzsverot, ka kopumā sabiedrība ir jāmotivē, jo tas dienestam atvieglotu darbu Covid-19 laikā.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Covid-19 Latvijā atklāts 109 cilvēkiem, kas ir līdz šim lielākais vienas dienas laikā konstatēto gadījumu skaits. Pēdējās diennakts laikā bijis arī līdz šim lielākais stacionēto cilvēku skaits - slimnīcās nogādāti desmit Covid-19 pacienti, informē Nacionālais veselības dienests.

Patlaban kopumā stacionāros ar šādu diagnozi ārstējas 42 pacienti, no tiem 37 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet pieci - ar smagu slimības gaitu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu