Itālijā reģistrēts pēdējā pusgada laikā lielākais ar Covid-19 inficēto skaits diennaktī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: SCANPIX

Itālijā ceturtdien reģistrēti 4458 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir lielākais 24 stundās reģistrētais skaits nepilnu sešu mēnešu laikā.

Tas ir par gandrīz 800 gadījumiem vairāk nekā iepriekšējā dienā.

Lielāks jauno Coivid-19 gadījumu skaits Itālijā pēdējo reizi tika reģistrēts 11.aprīlī, kad tika reģistrēti 4694 jauni inficēšanās gadījumi.

Itālijā kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta 338 398 cilvēkiem, no kuriem 36 083 ir miruši.

Līdz pagājušajai nedēļai šķita, ka Itālijai centienos kontrolēt otro pandēmijas vilni klājas labāk nekā daudzām citām Eiropas valstīm.

Līdz 1.oktobrim Itālijā dienā tika reģistrēti ne vairāk kā 2000 jaunu gadījumu.

Valdība trešdien nāca klajā ar jauniem pasākumiem vīrusa izplatības ierobežošanai, tostarp nosakot par obligātu sejas masku valkāšanu ārpus telpām visu laiku un pagarinot ārkārtējo stāvokli valstī līdz 31.janvārim.

Veselības ministrs Roberto Speranca arī parakstīja dekrētu, kas paredz obligātu Covid-19 testu veikšanu iebraucējiem no Beļģijas, Nīderlandes, Lielbritānijas un Čehijas.

Latīnas provincē no piektdienas turpmākās divas nedēļas būs spēkā vēl stingrāki ierobežojumi nekā citur Itālijā.

Privātos pasākumos drīkstēs piedalīties ne vairāk kā 20 cilvēki, un restorānos un bāros pie viena galdiņa drīkstēs sēdēt ne vairāk par četriem cilvēkiem.

Aizliegta arī pulcēšanās visās sabiedriskajās vietās, aizliegti pacientu apmeklējumi slimnīcās un vizītes pansionātos un cilvēki aicināti strādāt no mājām, ja iespējams.

Ierobežojumi Latīnas provincē pieņemti pēc tam, kad jauno Covid-19 gadījumu skaits tur kopš 4.oktobra pieaudzis par 155%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu