Arī Latvijā atzīmē Pasaules Olu dienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unspalsh

Atzīmējot Starptautisko Olu dienu, šodien un rīt dažādās Latvijas pilsētās paredzētas aktivitātes saistībā ar olu ēšanu un zināšanām par šo pārtikas produktu, pavēstīja olu un to produktu ražotāja "Balticovo" sabiedrisko attiecību konsultante Daiga Zīmele.

Viņa norādīja, ka Olu dienu katru gadu atzīmē oktobra otrajā piektdienā, akcentējot šī pārtikas produkta svarīgo lomu cilvēku uzturā un ieviešot aizvien jaunas svinību tradīcijas. Zīmele atklāja, ka Latvijā Olu svētku svinības iepriekšējos gados notikušas Iecavā, kur organizētas dažādas orientēšanās spēles, radošās darbnīcas, sacensības un koncerti, taču šogad Olu diena pirmo reizi norisināsies arī Rīgā.

Svētkos šodien rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja bez maksas nobaudīt svaigi pagatavotus olu ēdienus, ko dienas garumā trīs vietās piedāvās Olu dienas ceļojošais "street food" restorāns. No rīta olu restorāns būs atrodams pie VEF Kultūras pils, pusdienlaikā to varēs apciemot Esplanādes parkā, pēcpusdienā ceļojošais restorāns pārcelsies uz Vecrīgu pie viesnīcas "Grand Hotel Kempinski Riga", savukārt rīt uz Iecavu un Ķekavu.

“Redzot, kā Pasaules Olu dienas aktualitāte citās tuvākās un tālākās valstīs aizvien trupina pieaugt, vēlamies šos svētkus padarīt par skaistu ikgadējo tradīciju arī Latvijā, iesaistot gan lielus, gan mazus un atgādinot par to, ka olas ir izcils pārtikas produkts, ko visdažādākajās tā variācijās baudīt ne tikai Lieldienās, bet gan visa gada garumā. Aicinām ikvienu Latvijas iedzīvotāju pievienoties Pasaules Olu dienas aktivitātēm Rīgā un Pierīgā, lai kopīgi radītu pozitīvi uzlādējošu svētku noskaņu," atzīmēja “Balticovo” komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps.

Zīmele uzsvēra, ka šogad Pasaules Olu dienas tēma ir “Olas - vairāk nekā izcils proteīna avots”, kas atgādina, ka olas ir cilvēka organismam nepieciešams, daudzpusīgs un plaši pieejams augstas kvalitātes uztura produkts ar virkni labām īpašībām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Balticovo" apgrozījums aizvadītajā gadā bija 50,914 miljoni eiro, kas ir par 4,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa bija 1,614 miljoni eiro jeb par 70% mazāk nekā 2018.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu