KNAB par amatu nelikumīgu savienošanu sodījis Saeimas deputātu Dūrīti un bijušo EM valsts sekretāru Eglīti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
KNAB. Ilustratīvs attēls
KNAB. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par amatu nelikumīgu savienošanu sodījis Saeimas deputātu Ilmāru Dūrīti (AP) un nu jau bijušo Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Ēriku Eglīti, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Eglītis aizliegti savienojis Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatu ar amatiem dzīvokļu īpašnieku kooperatīvajā sabiedrībā un divās komercsabiedrībās. Tāpat viņš bez rakstveida atļaujas saņemšanas savienojis Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valdes locekļa amatu ar amatiem dzīvokļu īpašnieku kooperatīvajā sabiedrībā un divās komercsabiedrībās.

Pārkāpums pieļauts laikā no 2018.gada aprīļa līdz šī gada maijam.

Eglītim piemērots 250 eiro sods, un KNAB lēmums stājies spēkā septembrī.

Eglītis šogad maijā pārtrauca darba attiecības ar ministriju. Šovasar viņš arī atbrīvots no Liepājas SEZ valdes locekļa amata.

Savukārt Dūrītis aizliegti savienojis Saeimas deputāta amatu ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Profesoru padomes priekšsēdētāja amatu, kā arī aizliegti savienojis Veselības ministrijas parlamentārā sekretāra valsts amatpersonas amatu ar LLU Profesoru padomes priekšsēdētāja amatu.

Pārkāpums pieļauts laikā no 2018.gada novembra līdz šī gada jūlijam.

Dūrītis septembrī 120 eiro lielo naudas sodu samaksājis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu