Vecāku revolūcija 2019 ⟩ Kā tēvi un viņu bērni var pavadīt kopīgo laiku kvalitatīvi?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Izdzīvošanas skolas vadītājs Oskars Špickopfs forumā "Vecāku revolūcija" stāsta, ka ar bērnu nepietiek vienkārši kopā pavadīt laiku - ir nepieciešams arī piedomāt pie šī kontakta kvalitātes.

"Izdzīvošanas skolas četru gadu laikā mums ir bijis vairāk nekā 1000 tēvu un vēl vairāk bērnu. Mēs sākām ar pārgājienu tēviem un dēliem, kad ziemā mēs viņus ievedām mežā, lai ar dažādiem pārbaudījumiem stiprinātu viņu attiecības un abu raksturus. Iemācīt noderīgas un praktiskas iemaņas un piedzīvot dabu, kas vīrietim ir nepieciešama," par pārgājienu aizsākumu stāsta idejas autors un organizators.

"Tomēr ar laiku sapratām, ka arī meitām ir nepieciešams šāds pārgājiens ar tēti. Tēvi atzīst, ka nekad nebija domājuši, ka, visu dienu pavadot ārā ar meitu, tā varētu būt viena no lieliskākajām dienām viņu mūžā!"

Kas nav kvalitatīvs laiks, ko pavadi kopā ar bērnu? "Man nāk prātā bilde, kurā divi auto, vienā bērns, bet otrā vecāki, brauc katrs pa savu ceļu un citos virzienos, un abu ceļi pat nesaskaras.

Arī situācija, kad vecāki un bērns brauc pa vienu ceļu, nav uzskatāma par kvalitatīvu - jo katrs brauc savā joslā un domās jūs neesat kopā. Pat ja dzīvojat zem viena jumta un brīvdienās braucat vienā auto..." situāciju raksturo Oskars. 

Ko es vēlos darīt ar to laiku, kas man ir kopā ar bērniem, - tāds ir jautājums! Mums katram ir savs dzīves ceļš - darbs, bērnudārzs, skola, pulciņi, treniņi - tās visas ir lieliskas lietas, un tā ir dzīve, ko dzīvojam.

"Svarīgi, lai tās dzīves krustojas un mums ir 100% uzmanība šajos krustojumos. Te varam runāt par kvalitatīvu laiku kopā ar bērniem!", min eksperts.

Video: Noskaties lekciju!

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu