SPKC: Papildu Covid-19 ierobežojošie pasākumi Daugavpilī un Kuldīgas novadā dod efektu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Papildu Covid-19 ierobežojošie pasākumi Daugavpilī un Kuldīgas novadā, kas spēkā ir vēl vismaz līdz 14.oktobrim, dod papildu efektu, piektdien preses konferencē atzina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš klāstīja, ka atbilstoši Covid-19 apkarošanas stratēģijai galvenie pasākumi, kas attiecas uz visiem, ir atklāt saslimušos, izmantojot testēšanu. Atklājot saslimšanu, nepieciešams ierobežot šo cilvēku sociālos kontaktus, fiksējot kontaktus, atklāt kontaktpersonas, kuras bija pakļautas maksimālam saslimšanas riskam, un izmeklēt kontaktpersonas, tādā veidā ierobežojot saslimšanas izplatīšanos.

"Papildu pasākumi, kuri izmantoti Daugavpilī un Kuldīgā, dod papildu efektu, jo pasargā cilvēkus no inficēšanās sabiedrībā. Efektu var sasaistīt ne tikai ar papildu pasākumiem, bet ar visām aktivitātēm, ko mēs veicam konkrētajās vietās - gan ar epidemioloģisko uzraudzību un pretepidēmijas pasākumu efektivitāti, gan ar papildu pasākumiem par sociālo distancēšanos," skaidroja speciālists.

SPKC secinājis, ka Kuldīgā jauno inficēto skaits ir krietni samazinājies, jo novadā ļoti liels cilvēku skaits bija notestēts saistībā ar riska vietām, iestādēm. Infekcijas avoti un kontaktpersonas novadā ir atklātas un izolētas, un epidemioloģiskā uzraudzība un testēšana neliecina par strauju infekcijas izplatīšanos.

"Tas pats attiecas uz Daugavpili. Tie dati, kas nāk ir dienu par jauniem atklātiem gadījumiem, ir stabili, un mēs neredzam gadījumu pieaugumu. Daugavpils epidemiologi ziņo, ka lielākā daļa saistīta ar tiem gadījumiem, kas jau iepriekš bija izmeklēti," informēja Perevoščikovs.

Līdzīgus ierobežojošos pasākumus epidemiologi iesaka ieviest arī citās pašvaldībās, kur epidemioloģiskā situācija pasliktinās.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības dēļ Daugavpilī un arī Kuldīgā līdz oktobra vidum ieviesti ierobežojumi, tostarp pasākumos iekštelpās vienlaikus drīkst uzturēties ne vairāk kā 500 cilvēku, bet sabiedriskās ēdināšanas vietās pie viena galdiņa nedrīkst atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem, ārkārtas sēdē lēma Ministru kabinets.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu