Nedēļas nogalē Rīgā pašvaldības policija pastiprināti kontrolēs epidemioloģisko drošības prasību ievērošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Pašvaldības policija pie pieminekļa "Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem"   2.Pasaules kara piemiņas pasākumā Uzvaras parkā.
Rīgas Pašvaldības policija pie pieminekļa "Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem" 2.Pasaules kara piemiņas pasākumā Uzvaras parkā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nedēļas nogalē Rīgas maratona laikā pašvaldības policija pastiprināti kontrolēs epidemioloģisko drošības prasību ievērošanu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Šodien Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis uzdevis Rīgas pašvaldības policijai nodrošināt pastiprinātu sabiedriskās kārtības un epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanas kontroli 10. un 11.oktobrī.

Īpaša uzmanība tiks pievērsta pilsētas centram, maratona startam pie Brīvības pieminekļa un distanču finišu vietai 11. novembra krastmalā.

Kā ziņots, Bērnu piedalīšanās Rīgas maratonā šajā situācijā nebūtu atbalstāma, piektdien preses konferencē pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Speciālists uzsvēra, ka SPKC nav mandāta kaut ko aizliegt. Centrs sniedz ieteikumus, bet lēmumu par ierobežojumu pieņem organizators.

"Esam komunikācijā ar SPKC, kādus scenārijus mēs varētu ievest, lai būtu vēl mazāka pulcēšana. Šobrīd nekas netiek atcelts. Apspriedīsim, kas ir iespējamie varianti, kā šo situāciju risināt, un tad paziņosim par savu lēmumu," aģentūrai LETA teica maratona direktors Aigars Nords.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu