VP rosinājusi apsūdzēt vīrieti, kurš 10 gadu laikā alimentos nav samaksājis aptuveni 15 000 eiro (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts policija (VP) rosinājusi apsūdzēt kādu vīrieti, kurš desmit gadu gadu laikā saviem bērniem alimentos nav samaksājis aptuveni 15 000 eiro, aģentūru LETA informēja VP.

Pagājušā gada beigās Talsu iecirknī sākts kriminālprocess par to, ka kāds vīrietis nepilda Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas lēmumu, ar kuru viņam uzlikts par pienākumu apgādāt savus bērnus.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka vīrietis izvairījās apgādāt un dot uzturu bērniem, kas viņam uzlikts par pienākumu ar 2010.gada Talsu rajona tiesas spriedumu.

Šo desmit gadu laikā vīrietis izvairījās apgādāt un uzturēt savus bērnus tīši, sistemātiski un ilgstoši nemaksājot uzturlīdzekļus, kaut gan bija darbspējīgs un periodiski bija ari darba tiesiskajās attiecībās, gūstot ienākumus.

Ņemot vērā, ka vīrietis uzturlīdzekļus nemaksāja, uzturlīdzekļus bērnu uzturam maksā Uzturlīdzekļu garantiju fonds.

Uz iesnieguma saņemšanas laiku uzturlīdzekļu parāds fondam ar visiem aprēķinātajiem likumiskajiem procentiem bija aptuveni 15 000 eiro.

Policija atgādina, ka par izvairīšanos no pienākuma uzturēt bērnu draud kriminālatbildība. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz trīs mēnešiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu