"Izglāba līdzcilvēku solidaritāte." Rīgā pusaudzis uz gājēju pārejas notriec sievieti un bēg no notikuma vietas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gājēju pārejas luksofors. Ilustratīvs attēls.
Gājēju pārejas luksofors. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Uz regulējamās gājēju pārejas Brīvības gatvē, netālu no tramvaju galapunkta, kādai elektriskā skrejriteņa vadītājai piektdien negaidīti uztriecās vieglais auto, vēsta raidījums "Degpunktā".

Sieviete atceras, ka brauktuvi šķērsoja pie zaļās luksofora gaismas un kaut ko tādu no spēkrata vadītāja vienkārši negaidīja. Pēc trieciena sieviete nokrita no braucamrīka, sāpīgi atsitoties pret asfaltu.

Kundze saka, ka vainīgais braucējs, redzot ka savainojis cilvēku, avārijas vietā neapstājās un pa Brīvības gatvi turpināja ceļu Teikas virzienā. Cietusī nekavējoties piezvanīja savam vīram un izsauca ātro palīdzību.

"Piezvanīja, bija šausmās no piedzīvotā. Mēs ar dēlu sēdējām mājās. Es visu pametu, apģērbos, paņēmu mašīnu un mēs atbraucām līdz šejienei. Konstatējām, ka elektriskais skrejritenis ir bojāts, sievai sasitumi, traumēts plecs, ceļgals. Atbrauca "ātrie", apskatīja viņu," stāsta cietušās vīrs Maksims.

Pats spēkrata vadītājs, kas izraisīja negadījumu nekur tālu no avārijas vietas neaizbrauca, to viņam liedza izdarīt avārijas aculiecinieki.

"Par laimi, citi autovadītāji viņu apturēja, iespieda labajā joslā, nedeva iespēju izbraukt. Vēlāk tika izsaukta arī policija…Izglāba līdzcilvēku solidaritāte. Vēl vienam vīrietim bija videoreģistrators. Avārijas brīdis ir iemūžināts, paldies Dievam. Viņš arī sniedza paskaidrojumus, jācer, ka šis viss tā nepaliks," saka Maksims.

Izrādījās, ka četrriteņu spēkratu vadīja nepilngadīgs jaunietis. Kaut arī braucamrīks izskatās kā īsta automašīna, tas pēc specifikācijas tomēr ir mopēds. Tas ir "Aixam" markas mopēdauto ar motoru, kura maksimāla jauda ir četri kilovati, jeb aptuveni pieci zirgspēki. Vadīt un piedalīties satiksmē ar šo braucamrīku ir atļauts no 14 gadu vecuma.

"Es vispār uzskatu, ka tas nav nopietni. Kad cilvēkam nav izieti visi CSDD normatīvi, viņam nav tiesību piedalīties satiksmē. Jūs tikai paskatieties kāda te ir intensīva auto plūsma. Kā "fūres" traucas. Kā viņš var vadīt transportlīdzekli, nezinot pamatus," bilst Maksims.

CSDD ziņo, – lai vadītu šādu transportlīdzekli ir jānokārto AM kategorijas tiesības, jeb jāiegūst mopēdu kategorijas vadītāja apliecību. Turklāt, lai to izdarītu jānokārto ne tikai teorijas eksāmens, bet jāpierāda arī braukšanas iemaņas.

Policistiem, par notikušo ceļu satiksmes negadījumu Brīvības gatvē pagaidām ir maz ko teikt, jo lietas izmeklēšana joprojām ir sākumstadijā, taču ņemot vērā aculiecinieku liecības un to, ka pats vadītājs savu vaino nenoliedz, visdrīzāk lietas šķetināšana neievilksies.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu