"Brauc prom uz savu valsti!" Auto tirgoņi Rīgā pakistānietim "iesmērē" bojātu spēkratu (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Automašīnas atslēgas. Ilustratīvs attēls.
Automašīnas atslēgas. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pakistānas pilsonis Kamars Latvijā dzīvo ceturto gadu. Pēc divus gadus ilgušām studijām Liepājā, viņš pārcēlies uz dzīvi Valmierā, kur atvēris savu kebabnīcu. Kamaram radusies nepieciešamība pēc jauna auto, ko viņš noskatījis sludinājumu portālā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sludinājumā bija norādīts, ka 2006. gada "Mazda" maksā 1600 eiro. Ierodoties Mūkusalas ielā 59 esošajā "Macan auto" tirgotavā, abas puses vienojušās par 1300 eiro. Pirms iegādes Kamars vēlējies ar automašīnu veikt testa braucienu, taču, kā norāda Kamars, saņēmis atbildi, ka vispirms esot jāsamaksā pilna summa.

Kamars "Macan auto" pārskaitījis 1000 eiro un 300 eiro iedevis skaidrā naudā. Kopš tā brīža auto pārdevēji atteikušies jebkādi ar Kamaru sadarboties. Izbraukuši ar automašīnu no plača teritorijas un atdevuši Kamaram vienas atslēgas.

"Pamanīju šo uzņēmumu. Protams, ka bija piedāvājumi arī no privātpersonām, bet vairāk uzticējos uzņēmumam. Pieņēmu, ka viņi runās patiesību par mašīnas stāvokli. Pieņēmu lēmumu un izvēlējos šo mašīnu," norādīja Kamars.

Viņš teicis, ka nepieciešams mašīnu aizvest uz servisu, kā arī uz CSDD, lai pārbaudītu VIN numurus. 

Kamaram atbildēja, ka no sākuma jāsamaksā. "Uzticējos, jo tas ir uzņēmums. Viņi sāka gatavot dokumentus, pēc tam pateica, ka nepieciešams iegādāties apdrošināšanu, lai es varētu braukt. Teicu, ka viņi var braukt ar mašīnu līdz CSDD, lai varētu to pārbaudīt. Viņi atteicās to darīt. Viņi bļāva: "Ej prom, ej prom. Tu nezini latviešu valodu, ko tu šeit dari? Brauc prom uz savu valsti. Tu mums nepatīc." Viņi bija rupji."

Ar nopirkto spēkratu pakistānietis devies uz Valmieru. Kopš pirkuma veikšanas pagājis teju mēnesis, taču ar mašīnu nobraukti vien 250 kilometri. 

Tikai Valmierā atklājies, ka spēkrata ātrumkārba un dzinējs ir pamatīgi bojāts. "Ātrumkārba nedarbojas, mašīna pamatīgi dūmo. Servisa darbinieks teica, ka ir problēmas arī ar dzinēju. Neesot vērts veikt tik lielus ieguldījumus," raidījumam stāsta Kamars.

Kamars vairākkārt devies uz Rīgu, lai atgūtu samaksāto naudu, taču nesekmīgi. Uzņēmuma darbinieki ignorē pakistānieša vēlmi, kā arī neatbild uz viņa telefona zvaniem.

"Bez Tabu" nepieteiktā vizītē apmeklēja Mūkusalas ielā esošo auto tirgotavu "Macan auto". Kaut teritorijas vārti ir atvērti, nevienu darbinieku teritorijā atrast neizdodas.

Telefonsarunā uzdodoties par pircējiem, pārdevēji sola ierasties dažu minūšu laikā. Tā tas arī notiek, taču, ieraugot "Bez Tabu" filmēšanas komandu, abi pārdevēji ielec atpakaļ mašīnā un dodas prom.

Nākamajā darba dienā "Bez Tabu" atkal izmēģina veiksmi. Tie paši pārdevēji rosās ap kādu mašīnu, iespējams, maskējot defektus. Turpat sastopam arī Valdi, kurš Kamaram automašīnu pārdeva.

"Kāpēc man būtu jāstāsta kaut kas? Pie mums neviens nav sūdzējies. Mašīnai bija derīga tehniskā apskate. Neko nekomentēšu. Atkārto, kas man bija jāsaka. Kā man bija jāatbild uz jautājumiem? Tu man pirms brīža teici, kas man jāsaka," norādīja uzņēmuma darbinieks Valdis Holms.

Kamēr raidījums uzdod jautājumus otram darbiniekam, Valdis pārkāpj likumdošanu un piedalās satiksmē ar automašīnu bez reģistrācijas numurzīmēm.

Pēc brīža arī otrs darbinieks aiziet prom no teritorijas, jau otro reizi "Bez Tabu" filmēšanas komandu atstājot auto tirgotavā.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu