Noslēgusies Gobzema rīkotā sapulce Esplanādē (25)

Papildināts
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aldis Gobzems.
Aldis Gobzems. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Šodien plkst. 18 Esplanādē, pie Raiņa pieminekļa, Rīgā, notiek Saeimas deputāta Alda Gobzema organizēta sapulce, kurā politiķis aicina pulcēties "cilvēkus, kurus neapmierina esošās varas attieksme pret sabiedrību".

Kā novēroja Latvijas Televīzija (LTV), sākotnēji Esplanādē pulcējušies aptuveni 150 līdz 200 Gobzema atbalstītāju.

Pašlaik pēc ziņu aģentūras LETA novērojumiem Esplanādē sanākuši jau vairāk nekā 200 Gobzema atbalstītāju. Tāpat sapulces dalībnieku skaits turpinot pamazām augt.

Pats deputāts norādījis, ka tas esot liels skaits cilvēku, jo daudzi viņa atbalstītāji atrodoties ārzemēs.

Uz pasākumu pārsvarā ieradušies gados jauni cilvēki un ģimenes ar bērniem, kurus uzrunāja Gobzems, zivju pārstrādes uzņēmuma AS "Brīvais vilnis" valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, "Centra partijas" biedrs, mācītājs Aigars Bitāns, kā arī Saeimas deputāte Linda Liepiņa.

Pārsvarā uzrunās figurē tēma par ģimenēm, jo pēc Gobzema domām Latvijā visdiskriminētākās ir daudzbērnu ģimenes, bet Bitāns īpaši uzsvēra, ka Latvijā ir apdraudētas tradicionālās ģimenes vērtības.

Sanākušies deputāta atbalstītāji LTV norādīja, ka viņi ir vīlušies esošajā varā un tic, ka Aldis Gobzems un visi kopā var mainīt lietu kārtību.

Noslēgumā Gobezms pateicās sanākušajiem un atzina, ka to ir tik daudz, tāpēc viņš neplāno aiziet prom no politikas. Taču šodien viņš pārliecinājās, ka sabiedrība ir jāturpina modināt, jo pārmaiņas vairs neesot tik tālas.

Gobzems iepriekš pauda, ka aicina pasākumā piedalīties visu partiju un profesiju cilvēkus, kuri ir neapmierināti ar esošās varas attieksmi pret sabiedrību. Politiķis norādīja, ka aicinās dalībniekus pasākumā publiski izteikties.

Deputāts izteicās, ka attiecībā uz plānoto pasākumu viņš saskata trīs iespējamos scenārijus. Ja uz pasākumu ieradīsies 100 cilvēki, Gobzems tajā pašā dienā aiziešot prom no politikas. Ja atnāks 1000 cilvēki, tad politiķis būšot pilnībā pārliecināts, ka sabiedrība ir jāturpina "modināt", savukārt 10 000 dalībnieku liecinātu, ka pārmaiņas nav tālu, norādīja politiķis. Šodienas pasākums neesot saistīts ar jaunās partijas gaidāmo dibināšanu, pauda deputāts.

Politiķis akcentēja, ka partija netiek veidota "klasiskā izpratnē" apvienojot atpazīstamus cilvēkus, bet gan dažādus iedzīvotājus, gan turīgākus, gan mazāk turīgus, lielākoties privātā sektorā strādājošos, arī mazos un vidējos uzņēmējus un atsevišķus valsts sektora darbiniekus. Lielākā daļa atbalstītāju ir vecumā no 30 līdz 50 gadiem, reizē partijā vēlas darboties arī jaunāki iedzīvotāji un vecāka gada gājuma cilvēki, piebilda Gobzems.

Gobzems akcentē, ka, ja iedzīvotāji grib izmainīt valsti, tad viņiem ir jābeidz gaidīt izmaiņas, jo "izmaiņas esat jūs paši", un aicina cilvēkus 10.oktobrī "atrasties ielās".

Kā ziņots, Saeimas deputāts Gobzems 22.novembrī solījis dibināt jaunu politisko partiju. Gobzems pagājušajā gadā tiks izslēgts no partijas "KPV LV".

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu