VIDEO ⟩ Losandželosas "Lakers" izcīna 17. čempiona titulu kluba vēsturē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Losandželosas "Lakers" basketbolisti
Losandželosas "Lakers" basketbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā naktī par šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempioniem kļuva Losandželosas "Lakers".

"Lakers" NBA finālsērijas sestajā mačā ar rezultātu 106:93 (28:20, 36:16, 23:22, 35:19) pārspēja Maiami "Heat", izcīnot 17. čempiona titulu kluba pastāvēšanas vēsturē.

Rezultatīvākais "Lakers" rindās izšķirošajā spēlē bija Lebrons Džeimss, kurš izcēlās arī ar triple-double - 28 punkti 14 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles. Pārliecinošais sniegums sērijā pieredzējušajam aizsargam atnesa arī karjeras ceturto finālsērijas vērtīgākā spēlētāja jeb MVP trofeju.

Otrs "Lakers" līderis Entonijs Deiviss sērijas piektajā mačā guva savainojumu, bet šajā spēlē laukumā pavadīja 35 minūtes un sešas sekundes, izceļoties ar double-double - 19 punkti un 15 bumbas zem groziem. Vē 17 punkti Kentaviosa Kalvdvela Popa kontā, bet ar 19 punktiem no rezervistu soliņa atzīmējās Ražons Rondo.

"Heat" sastāvā šajā spēlē rezultatīvākais bija centra spēlētājs Bembs Adebajo, kurš sērijas laikā arī cīnījās ar savainojumu. Jaunā spēlētāja kontā 25 punkti un 10 bumbas zem groziem. Savukārt Maiami līderis Džimijs Batlers, kurš sērijas piektajā mačā laukumā pavadīja nepilnas 48 minūtes, šoreiz atzīmējās ar blāvāku sniegumu - 12 punkti astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

Jāatzīmē, ka laukumā šoreiz varēja doties arī pieredzējušais saspēles vadītājs Gorans Dragičs, kurš savainojumā iedzīvojās sērijas pirmajā spēlē. Šajā mačā slovēnis laukumā pavadīja 18 minūtes un 55 sekundes, gūstot piecus punktus, pievienojot tikpat bumbas zem groziem, kā arī divas rezultatīvas piespēles.

Kā jau minēts šis tituls "Lakers" pastāvēšanas vēsturē bija jau 17., kas nozīmē, ka Losandželosas klubs ir panākuši savus "mūžīgos" konkurentus Bostonas "Celtics". Tiesa, "Celtics" pie 17 tituliem ir tikuši, finālā spēlējot 21 reizi, kamēr "Lakers" šī bija jau 32. reize uz NBA lielākās skatuves.

Video: "Lakers" - "Heat" sērijas noslēdzošā mača spilgtākie momenti

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu