Gulbis atjaunotajā ATP rangā zaudē pozīcijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien atjaunotajā ATP rangā piedzīvojis astoņu vietu kritumu un šobrīd atrodams 173.pozīcijā.

Latvijas tenisists pēdējo reizi kortā devās pagājušajā nedēļā, kad Sanktpēterburgas ATP "World Tour 500" turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 6-4, 3-6, 6-7 (2:7) zaudēja mājiniekam Alenam Avidzbam. Kārtējā neveiksme Gulbim maksājusi astoņu vietu kritumu. Viņš šobrīd rangā ieņem 173.vietu, kas ir zemākais rādītājs kopš februāra, kad Gulbja vārds bija atrodams pat trešajā simtā.

Gulbis 22.septembrī Francijas atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 3-6, 5-7 zaudēja itālim Marko Čekinato (ATP 110.), bet vēl iepriekš Romā nepārvarēja "Masters 1000" sacensību kvalifikācijas pirmo kārtu. Arī Kicbīeles ATP "World Tour 250" sacensībās sportists izstājās jau kvalifikācijas pirmajā kārtā, kā rezultātā pēdējā uzvara svinēta augusta un septembra mijā Ostravas "Challenger" turnīrā. Gulbis šosezon kortā dažāda līmeņa turnīros kopumā devies 33 reizes, no kurām uzvaru svinējis 22 gadījumos.

Lai arī aizvadītās nedēļas nogalē izdevās uzvarēt Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) M15 raudzes turnīrā, Mārtiņš Podžus rangā noslīdējis sešas vietas zemāk (456.), Kārlis Ozoliņš atkāpies par trim pozīcijām (dalīta 1089.), Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns par četrām (dalīta 1531.), kamēr Jānis Podžus atrodams dalītā 1562.vietā, jo zaudējis četras pozīcijas.

Vadošajā desmitniekā pirmās četras vietas aizvien ieņem serbs Novaks Džokovičs, "French Open" šī gada čempions no Spānijas Rafaels Nadals, austrietis Dominiks Tīms, kā arī Rodžers Federers no Šveices. Grieķis Stefans Cicips un krievs Daniils Medvedevs samainījušies ar vietām, Cicipam pakāpjoties uz piekto vietu, septītais aizvien ir vācietis Aleksandrs Zverevs, kamēr argentīnietis Djego Švarcmans piedzīvojis sešu pozīciju kāpumu.

Itālis Mateo Beretīni noslīdējis vietu zemāk, bet vadošajā desmitniekā ielauzies Andrejs Rubļevs, kuram divu pozīciju kāpums. Līdz ar Rubļeva ielaušanos desmitniekā aiz strīpas palikuši francūzis Gaēls Monfiss un spānis Roverto Bautista Aguts, kurš atkāpies par trim vietām.

Dubultspēļu rangā Latvijas tenisisti vietas tikai zaudējuši. Sešu pozīciju kritums Gulbim (471.), M.Podžus zaudējis septiņas vietas (510.), viņa brālis Jānis piecas (742.), kamēr Lazdiņš atrodams sešas pozīcijas zemāk - 1047. Sešas un astoņas vietas attiecīgi zaudējuši Rocēns (dalīta 1661.) un Artūrs Kuļibaba (dalīta 2196.).

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu