Autostāvvieta Ziepniekkalnā pēkšņi kļūst par maksas stāvvietu. Iedzīvotāji rēķina - mēnesī var nākties šķirties no 120 eiro (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kādas Ziepniekkalna daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāj saskārušies ar nelāgu pārsteigumu - vienas nakts laikā bezmaksas stāvvieta iekšpagalmā kļuvusi par maksas stāvvietu. Turklāt, šādā situācijā var nonākt jebkurš Rīgas iedzīvotājs, ja viņu daudzdzīvokļu māja atrodas uz privātas zemes, vēsta LTV7 raidījums "Šovakar".

Ozolciema iela 12, 5. korpuss atrodas uz privātas zemes, par kuru nama iedzīvotāji maksā īri. Savukārt, blakus namam esošajam zemes gabalam ar maksas stāvvietu ir pavisam cits īpašnieks - uzņēmums "Zemes īpašnieku ģilde".

"Tā ir privāta zeme, uz kuras nevienam pat nebija tiesību spert savu kāju. Šobrīd tā ir maksas stāvvieta. Vienkārši Ļeņins nomira vairāk nekā 100 gadus atpakaļ un zeme vairs nepieder tautai - tā ir privāta zeme, privātīpašums. Tas ir tā pat, ja jums piederētu dzīvoklis, bet es katru vakaru jūsu dzīvoklī vai jūsu kāpņu telpā nakšņotu! Tas, ka zemes īpašnieks pateica, ka turpmāk nomnieks būs Citypark - nozīmē, ka pietiek bez maksas izmantot zemes gabalu, par kuru viņš maksā nodokļus", skaidro "Zemes īpašnieku ģildes" pārstāvis Normunds Šlitke. 

"Šis ir privāts zemesgabals un mēs jau pusgadu runājam par tā izpirkšanu. Notiek sapulces, domājam, par kādām naudām un kā. Bet cilvēkiem nav daudz naudas", - stāsta viens no nama iedzīvotājiem Viktors. 

"Bet, protams, ka īpašniekam ir labi, jo viņš saņem naudu no "Cityparks", bet kā iedzīvotāji tālāk dzīvos? Es nezinu. Četri eiro dienā, 30 dienas mēnesī sareizinām ar četri. Kā šāda autostāvvieta var maksāt 120 eiro?!" - sašutusi autovadītāja Alla.

No līdzīga scenārija nav pasargāts neviens Rīgas mājas iedzīvotājs, kura īpašums atrodas uz privātas zemes, vēsta LTV7 raidījumā "Šovakar".

Kā portālam "Apollo" norādīja "Cityparks" pārstāvji faktiskās izmaksas gan var būt mazākas. Proti, ja iegādājas abonementu, mēnesī par stāvvietu jāmaksā 35 eiro.

Tiesa, atšķirībā no stundas vai dienas maksājuma, mēneša abonementu nav iespējams apmaksāt lietotnē "Mobilly" - to iespējams izdarīt tikai "Cityparks" mājaslapā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu