ES Lukašenko brīdina par iespējamām sankcijām (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko
Aleksandrs Lukašenko Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienība (ES) ir gatava piemērot sankcijas vēl vairākām Baltkrievijas amatpersonām, kas saistītas ar 9. augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un tam sekojušo protestu apspiešanu, tostarp Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko, ja situācija valstī neuzlabosies.

ES "stingri nosoda Baltkrievijas varasiestāžu vardarbību pret miermīlīgajiem protestētājiem un aicina atbrīvot visus patvaļīgi aizturētos cilvēkus, tostarp politieslodzītos", teikts bloka dalībvalstu ārlietu ministru kopīgajā paziņojumā.

Tajā norādīts, ka ES ir gatava pievienot vēl vairākas augsta ranga amatpersonas un iestādes sarakstam, kurā jau iekļautas 40 Baltkrievijas amatpersonas, kas atbildīgas par 9. augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un tam sekojušo protestu apspiešanu.

Kā ziņots, Baltkrievijā jau divus mēnešus turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāk nekā 13 000 cilvēku, bet vairāki simti ievainoti.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9. augustā līdzšinējais valsts galva Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī ES un citas rietumvalstis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu