Stāsts, kas varēja nenotikt - Makgregora treneris atklāj, ka slavenā īra karjera UFC varēja arī izpalikt (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: EPA/Scanpix

Bēdīgi slavenā jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstoņa Konora Makgregora ilggadējais treneris Džons Kavana piedalījās sociālo tīklu akcijā "Kā tas sākās... Kā tas notiek". Pieredzējušais speciālists atklāja kādu interesantu faktu par sava spožākā audzēkņa karjeru.

Šodien Konoru Makgregoru atpazīst ne tikai cīņu sporta aprindās. Īrs, ne vienmēr tikai sportisku apstākļu dēļ, ir pieskaitāms pie zvaigznēm, kuras pazīst teju visi.

Tomēr 2012. gadā situācija bija pavisam citādāka un Makgregors no populārākās MMA organizācijas saņēma atteikumu. Iespējams, lielākā zvaigzne visā UFC vēsturē sākotnēji netika pie līguma ar organizāciju.

Šādu faktu Kavana atklāja savā "Instagram" kontā, publicējot ekrānuzņēmumu no e-pasta, ko 2012. gadā saņēma "Mjolnir" sporta zāles īpašnieks un UFC zvaigznes Gunāra Nelsona tēvs Haraldurs.

"Ja es varēšu izmantot kādu no taviem cīkstoņiem, it īpaši Konoru, es sazināšos. Bet šobrīd 145 mārciņu (65,8 kilogramu) svara divīziju ļoti ietekmē puiši, kuri nāk lejā no vieglā svara kategorijas. Līdz ar to es šobrīd nemeklēju nevienu, ar kuru parakstīt līgumu, bet, cerams, situācija drīz atrisināsies un tādi puiši kā Konors tiks pie iespējas," atteikuma vēstulē rakstīja viens UFC  no cīņu veidotājiem Šons Šelbijs.

Mēnesi vēlāk Makgregors tika pie sasnieguma, ko pēcāk izdarīja arī UFC. Īrs kļuva par cīkstoni, kurš vienlaicīgi savā īpašumā ir ieguvis čempiona jostas 65,8 un 70,3 kilogramu svara divīzijās.

Kā otru attēlu Kavana publicēja kadru no svēršanās ceremonijas pirms Makgregora un Mendesa cīņas par pagaidu čempiona jostu 65,8 kilogramu divīzijā. Toreiz uz svēršanās ceremoniju vien ieradās vairāk nekā 10 000 skatītāju.

Ir grūti iedomāties, kā UFC būtu attīstījies bez Konora Makgregora. Vai vienlaicīga divu titulu turēšana būtu kļuvusi par aktualitāti? Varbūt 65,8 kilogramu divīzijas karalis joprojām būtu Džose Aldo. Vai agresīvo cīņas promotēšanas stilu piekoptu tik daudzi cīkstoņi? Pavisam noteikti ir skaidrs, ka nebūtu notikusi viena no visu laiku apmaksātākajām boksa cīņām (starp Makgregoru un Meivezeru). 

Līdz ar to MMA fani var priecāties, ka UFC 65,8 kilogramu divīzijā tomēr atradās vieta perspektīvam 24 gadus vecam cīkstonim no Īrijas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu