Trīs veidi, kā pārvarēt vientulību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Vai pandēmija ir mainījusi jūsu vientulības izjūtu? Vai jūs jūtaties vientuļāks un izolētāks nekā pirms gada? Ja jūs strādājat attālināti, kā tas ir atņēmis daļu klātienes atbalsta, kuru esat saņēmis iepriekš? Uzziniet, kā rīkoties, ja vientulība lēnām pārņēmusi jūsu ikdienu, vēsta portāls "PsychologyToday".

Lēnām tuvojoties pandēmijas gada gadadienai, ir pienācis laiks novērtēt savu attiecību veselību un saikni ar citiem. Mēs visi, iespējams, esam vientuļāki nekā pirms gada un cenšamies atrast veidus, kā tikt ar to galā.

Ņemot vērā ierobežojumus, ko mēs varam darīt, lai virzītos prom no vientulības? Par laimi, ir darbības, kuras varat veikt, lai izietu no vientulības pelēkajām nokrāsām. 

Pirmkārt, ir daži jauni pētījumi, kuros tika pārbaudītas dažas vientulības pārvarēšanas stratēģijas. Pētījums identificēja vairākus personiskos un vides faktorus, kas bija saistīti ar sajūtu, ka esat izolēts no citiem. Tika atklāts, ka šis pētījums ir būtisks, jo tajā tika aplūkots, kā dažāda veida zaudējumi ietekmē indivīdus.

Kamēr pētījumā tika aplūkoti ar vecumu saistīti zaudējumi, mēs visi piedzīvojam līdzīgus ar pandēmiju saistītus zaudējumus - sākot no laika zaudēšanas ar draugiem līdz pat dzīves mērķa zaudēšanai.

Piedāvājam iepazīties ar trīs faktoriem, kas palīdzēs pārvarēt vientulību.

1. Sazinieties ar cilvēkiem no savas pagātnes vai ģimenes locekļiem, kurus, iespējams, neesat redzējis ilgu laiku. Izvairieties tikai no īsziņu sūtīšanas vai fotogrāfiju ievietošanu sociālajos medijos. Jums ir jāizveido reāls savienojums, un, ja iespējams, katru nedēļu atkārtojiet šo sazināšanās veidu.

2. Otrais faktors ir jūsu mērķa iesaistīšana. Viens no labākajiem veidiem, kā virzīties prom no vientulības, ir palīdzēt citam cilvēkam - it īpaši kādam, kuru pazīstat. Dalieties ar smieklīgu stāstu vai vienkārši informējiet viņus, ka esat gatavs palīdzēt.

3. Pieņemiet esošo situāciju. Pieņemšana var palīdzēt jums attīstīt gudrību un līdzjūtību - divus veidus, kā saglabāt mieru. Nodrošiniet uzmanīgu klātbūtni it visā, ko darāt. Ļaujiet pat vismazākajām saistībām veidot jūsos sapratni, laipnību, mīlestību un pieņemšanu. Tādā veidā jūs varat mazināt vientulību arī citos.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu