Staķis: Pasažieriem bez sejas maskām Rīgas sabiedriskajā transportā jārēķinās, ka no otrdienas viņus var izsēdināt (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki ar sejas maskām sabiedriskajā transportā.
Cilvēki ar sejas maskām sabiedriskajā transportā. Foto: Edijs Pālens/LETA

No otrdienas, 13. oktobra, Rīgas sabiedriskajā transporta pasažieriem, kuri nelietos sejas aizsegus, jārēķinās, ka viņus var izsēdināt, pēc Civilās aizsardzības komisijas sēdes sacīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP).

Sēdē izskanējusi informācija, ka cilvēki ir informēti par obligāto prasību lietot sejas maskas sabiedriskajā transportā. Kopumā lielākā daļa pasažieru sejas maskas lieto, taču ir arī tādi, kuri to nedara nevis nezināšanas, bet gan savas pārliecības dēļ.

Staķis uzsvēra, ka šie cilvēki nedrīkst pakļaut riskam pārējos iedzīvotājus, kuri šo prasību ievēro.

Tādēļ no rītdienas esot jārēķinās ar to, ka par atteikšanos uzlikt masku var izsēdināt no sabiedriskā transporta. "Laiks, kad [par sejas aizsega nelietošanu] tika izteikts tikai brīdinājums, ir beidzies" teica Staķis.

Viņš arī informēja, ka Civilās aizsardzības komisijas sēdē tika uzklausīts ziņojums par to, kāda bijusi notikumu attīstība pagājušajā nedēļā Rīgā ar Covid-19 izplatību.

Tikusi izvērtēta situācija arī pašvaldības sociālajās iestādēs. Kā norādīja Rīgas mērs, nav bijis milzīgs pieprasījums pēc sejas maskām. Cilvēki esot apzinīgi un paši sevi ar tām nodrošinājuši. Taču pašvaldība esot gatava pieprasījuma pieaugumam, turklāt pašvaldības dienas centros sākts darbs pie masku šūšanas.

Staķis atzina, ka kritiskāka situācija ir izglītības iestādēs, norādot uz Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolu, kur līdz šim atklāti kopumā 60 Covid-19 gadījumi.

Viņš aicināja cilvēkus būt atbildīgiem un ievērot ne tikai noteikumu "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" prasības, bet arī ieteikumus Covid-19 profilaksei.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu