Baltkrievijā smagi piekauts titulētās biatlonistes Domračevas brālis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā kārtējo protestu laikā pret Aleksandru Lukašenko OMON brutāli piekāvuši un aizturējuši titulētās baltkrievu biatlonistes Darjas Domračevas brāli Ņikitu, vēsta Baltkrievijas mediji. 

Interneta vietne "tut.by" vēsta, ka Domračevs, kurš pēc profesijas ir arhitekts, aizturēts svētdien miermīlīgo protestu laikā.

"Ar velosipēdu pa veloceliņu Zibicas apkaimē vakar devos pie savas mātes. Nobraucot no tilta, pamanīju, kā uz manu pusi skrien cilvēki olīvkrāsas formās. Nobijos un pagriezos uz otru pusi, bet no tās, aiz ēkas stūra, izskrēja vēl viens pūlis formās, kas jau bija tērpts melnā," notikušo atstāta Domračevs.

Viņš tika piekauts un aizturēts bez jebkāda iemesla. 

"Viņš piezvanīja sievai no kāda cita tālruņa un teica, ka viņi viņu ved uz izolatoru Okrestina ielā," sacīja Ņikitas un Darjas māte Larisa Domračeva.

"Viņi mani vienkārši notrieca no velosipēda un neko nepaskaidrojot, sāka mani sist. Man gar acīm šķīda tādas kā dzirksteles, asinis lija pār manu galvu. Biju nobijies par savu velosipēdu - man tas kalpojis jau 10 gadus un man tas ir ļoti dārgs, es centos izrauties, lai to izglābtu," stāstīja četrkārtējās olimpiskās čempiones brālis. 

Viņš tika ielikts mikroautobusā un vests uz izolatoru. Domračevs asiņojis un viņam šķitis, ka zaudējis redzi, tāpēc aicināja izsaukt ātro palīdzību, uz ko OMON neesot atsaukušies. 

"Manas rokas bija saslēgtas roku dzelžos, tās bija nejūtīgas, bet pēc maniem lūgumiem tos palaist vaļīgāk, drošībnieki par mani tikai smējās un apvainoja," stāstīja Domračevs. "Pēc kāda laika viņi iemeta mani citā automašīnā un apmēram stundu braukāja pa pilsētu, vēlāk iedeva man pārsēju, lai apturētu asiņošanu."

Notikušo nosodījusi arī baltkrievu olimpiskā čempione biatlonā Nadežda Skardino

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu