Lietuvā ar Covid-19 inficējušies vēl 118 cilvēki. Trīs personas mirušas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Zane Bitere/LETA

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 118 cilvēkiem, kā arī reģistrēti trīs jauni nāves gadījumi ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19,  otrdien paziņojusi Veselības ministrija.

Inficēšanās ar šo vīrusu valstī diagnosticēta kopumā 6366 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2842 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 7266 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 1,6% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 852 008 analīzes.

Pašlaik valstī ir 55 Covid-19 izplatības perēkļi, liecina Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) dati.

Kā norādījusi NVSC epidemioloģe Daiva Razmuviene, visbiežāk vīrusa nēsātāji ir gados jauni cilvēki,  kas nereti neievēro epidemioloģiskās drošības prasības.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti trīs Covid-19 izraisīti nāves gadījumi.  Divas Kauņas apriņķī mirušās personas bijušas vecuma grupā no 70 līdz 79 gadiem, savukārt Šauļu apriņķī  mirusī persona bijusi vecuma grupā no 80 līdz 89 gadiem.

Šauļu apriņķa slimnīcās aizvadītajā diennaktī reģistrēti desmit gadījumi, kad miruši ar koronavīrusu inficēti pacienti, bet par viņu nāves cēloni atzīta cita slimība.

Līdz ar to vīrusa izraisītā slimība Lietuvā prasījusi pavisam 106 cilvēku dzīvību, bet vēl 32 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 13.oktobrī Lietuvā ir 64. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 62,9.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu