Latvijas izlases futbolistiem fiasko savā laukumā pret pastarīti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolisti.
Latvijas izlases futbolisti. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien UEFA Nāciju līgas D pirmās grupas spēlē vārtus zaudēja pašā izskaņā, piekāpjoties Maltai.

Latvija stadionā "Daugava" ar 0:1 (0:0) piekāpās Maltai.

Jau pirmajā spēles minūtē uzbrukumā devās latvieši. 39 sekundē iepretim tukšiem vārtiem bumba nonāca pie Dāvja Ikaunieka, taču futbolists bumbu tukšos vārtos nespēja iesist. Dažas minūtes vēlāk pēc stūra sitiena izspēles duelī iesaistījās arī Pāvels Šteinbors, bet 23.minūtē Artūrs Zjuzins soda laukumā spēcīgi sita pa bumbu, kas atdūrās maltiešu aizsardzības "mūrī".

29.minūtē no aptuveni 18 metriem spēcīgu sitienu pa vārtiem izdarīja Maltas izlase, bet jau dažas sekundes vēlāk D.Ikaunieks atradās iepretim pretinieku vārtiem, bet sitiens pa zemi lidoja garām labajam vārtu stabam. Aptuveni minūti vēlāk Malta aizrāvās uzbrukumā, ko izmantoja Latvijas izlase. Pie soda laukuma ātrais uzbrukums nedaudz apstājās vājo piespēļu dēļ, taču tas neliedza bumbu iepretim vārtiem nogādāt pie D.Ikaunieka, kurš vēlreiz sita neprecīzi.

Tuvojoties 40.minūtei, Gutkoviskis labajā laukuma sānā piespēlēja Robertam Savaļniekam, taču viņa "tālšāvienu" atsita vārtsargs. Sešas minūtes līdz mača beigām D.Ikaunieks no ļoti šaura leņķa izdarīja centrējumu vārtu virzienā, bet bumba palidoja gar pašiem vārtiem, kur pie labā staba to neaizskāra Jānis Ikaunieks. Latvijas izlase puslaika pēdējās minūtēs aktīvi uzbrukuma, taču 45 nospēlētās minūtes noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Otrā puslaika septītajā minūtē latvieši izbēga no zaudētiem vārtiem, jo maltiešu sitiens no ļoti tuvas distances atdūrās pret Šteinboru, kurš bumbu fiksēja īsi pirms atkārtotā sitiena. Nākamajās desmit minūtēs abas izlases apmainījās ar pretuzbrukumiem, bet 62.minūtē Gutkovska uzbrukumu ar pārkāpumu apturēja maltieši. Uzbrucējs guva traumu, un īsi pēc tam viņa vietā laukumā devās Roberts Uldriķis.

Minūti iepriekš laukumā Kristera Tobera vietā nāca arī Eduards Emsis, bet Mārtiņš Ķigurs nomainīja D.Ikaunieku. 

Spēles noslēdzošajās 25 minūtēs Latvijas izlase dominēja bumbas kontrolē, taču rezultātu tas nedeva, tiesneša svilpe bija dzirdama gana bieži, jo abas valstsvienības nevairījās divcīņas. Mača pēdējā minūtē Malta aktivizējās, taču līdz Šteinboram bumba nenonāca. To gan izdevās paveikt kompensācijas laikā, kad Stīvs Borgs no tuvas distances sita neprecīzi.

Kompensācijas laika izskaņā uzbruka arī Latvijas izlase, taču pēdējās sekundēs divcīņā noteikumus pārkāpa Mārcis Ošs, kā rezultātā pretinieki ieguva iespēju izpildīt standartsituāciju. Stefens Pisani soda laukumā nogādāja bumbu, bet pirmais pie tās "otrajā stāvā" bija Borgs, kura rēķinā arī uzvaras "gols".

Latvieši UEFA Nāciju D līgas pirmajā grupā septembrī mājās spēlēja neizšķirti 0:0 ar Andoru un viesos cīnījās 1:1 ar Maltu. Vēl viens neizšķirts tika fiksēts pirms trim dienām Touršhavnā, kur vēlreiz tika spēlēts neizšķirti - 1:1 ar Fēru salu futbolistiem.

Malta septembrī viesos ar 2:3 zaudēja Fēru salām un mājās spēlēja 1:1 ar Latviju. Pirms trim dienām viesos Malta spēli ar Andoru beidza ar bezvārtu neizšķirtu.

Pirms sešām dienām abas izlases aizvadīja pa draudzības spēlei. Latvija smagā un pielijušā laukumā spēlēja 1:1 ar Melnkalni, bet Malta mājās ar 2:0 pieveica Gibraltāru.

Pēc trim spēlēm grupas vadībā ar septiņiem punktiem ir Fēru salas, pieci punkti četros dueļos ir Maltai, Latvijas izlase iekrājusi trīs, bet Andorai ir divi punkti trīs dueļos.

Bez 1:1 neizšķirta Maltā septembrī Latvija oficiālās cīņās ar Maltu tikās 2012.gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā, abās spēlēs ar 2:0 pārākiem esot Latvijas futbolistiem.

Kopējā bilance ir par labu Latvijai, kas sešās spēlēs trīsreiz uzvarējusi, divreiz zaudējusi, un reizi spēlēts neizšķirti. Kopējā vārtu bilance ir 8:4 par labu Latvijai.

Starp valstsvienības kandidātiem iekļauti 27 futbolisti, no kuriem iepriekšējā sasaukumā nebija pussargu Kristera Tobera, Daniela Ontužāna un Eduarda Tīdenberga. Covid-19 dēļ izlasei nevarēja pievienoties centra aizsargs Kaspars Dubra, un viņa vietā tika izsaukts Igors Tarasovs, kurš mačā Podgoricā bija Latvijas izlases vienīgo vārtu guvējs.

Pēc divu spēļu diskvalifikācijas ierindā ir atgriezies viens no rezultatīvākajiem Polijas čempionāta spēlētājiem uz divām spēlēm diskvalificētais Vladislavs Gutkovskis.

Latvijas izlase FIFA rangā ir dalītā 137.vietā, bet Maltas valstsvienība ieņem 186.pozīciju.

Nāciju līgas D pirmās grupas uzvarētāja nodrošinās vietu nākamās sezonas C līgā jeb pēc spēka trešajā līmenī. D līgā spēlē Eiropas vājākās izlases.

Pēdējās Nāciju līgas spēles Latvijai paredzētas novembrī.

Latvijas vīriešu futbola izlases sastāvs spēlei ar Maltas valstsvienību:

vārtsargi - Pāvels Šteinbors (Belastokas "Jagiellonia", Polija), Roberts Ozols ("Riga"), Dāvis Ošs (Jūrmalas "Spartaks");

aizsargi - Igors Tarasovs (Kuopio "Palloseura", Somija), Elvis Stuglis, Ritvars Rugins (abi - "Riga"), Roberts Savaļnieks (RFS), Mārcis Ošs ("Lugano", Šveice), Krišs Kārkliņš ("Valmiera");

pussargi - Artūrs Zjuzins, Jānis Ikaunieks (abi - RFS), Eduards Emsis ("Noah", Armēnija), Andrejs Cigaņiks (Luhanskas "Zorja", Ukraina), Vladislavs Fjodorovs ("Riga"), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Mārtiņš Ķigurs ("Liepāja"), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Daniels Ontužāns (Minhenes "Bayern", Vācija);

uzbrucēji - Vladislavs Gutkovskis (Čenstohovas "Rakow", Polija), Roberts Uldriķis ("Sion", Šveice), Dāvis Ikaunieks ("Mlada Boleslav", Čehija), Raimonds Krollis ("Metta").

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu