Policija nerīkos speciālus reidus jauno ierobežojumu uzraudzīšanai (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sejas maskas. Ilustratīvs attēls.
Sejas maskas. Ilustratīvs attēls. Foto: Lita Krone / LETA

Sejas masku lietošana un citu jaunāko epidemioloģisko drošības ierobežojumu kontrole ir iedzīvotāju apmeklēto objektu īpašnieku atbildība, un policija speciālus reidus nerīkos.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA skaidroja, ka speciālus reidus RPP jaunāko ierobežojumu kontrolei neplāno, taču jebkurā gadījumā RPP patrulēšanas laikā pievērsīs uzmanību, vai cilvēki ievēro jaunākās prasības.

Policijas pārstāvis norādīja, ka katra objekta īpašniekam un pārvaldītājam ir pienākums sekot līdzi tam, vai viņu klienti un apmeklētāji ievēro prasības, tai skaitā masku lietošanu.

Tāpat policija nepieciešamības gadījumā reaģēs uz objektu īpašnieku vai pārvaldītāju, kā arī citu iedzīvotāju sūdzībām par epidemioloģisko drošības prasību neievērošanu, vai konfliktsituācijām.

Līdzīgu komentāru aģentūrai LETA sniedza arī Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, kurā norādīja, ka Valsts policija turpina atbilstoši savai kompetencei uzraudzīt to vai iedzīvotāji ievēro jau līdz šim spēkā esošās epidemioloģiskās drošības prasības.

Turpinoties saslimstības ar Covid-19 pieaugumam, valdība otrdien lēma noteikt lielākus pulcēšanās ierobežojumus, uzdot valkāt sejas maskas tirdzniecības vietās, stacijās un citviet, kā arī aizliegt uz laiku iekštelpās rīkot kolektīvos sporta treniņus.

Prasība attiecībā uz sejas maskām stāsies spēkā 14. oktobrī, bet citi papildu ierobežojumi - no 17. oktobra, skaidroja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu