Pēc jauno ierobežojumu stāšanās spēkā tiks pārtraukta arī Latvijas kausa izcīņa basketbolā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss
Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc jauno ierobežojumu stāšanās spēkā tiks pārtraukta arī Latvijas kausa izcīņa basketbolā, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Otrdien Ministru kabinets atbalstīja Veselības ministrijas (VM) priekšlikumu no 17.oktobra līdz 6.novembrim aizliegt organizēt sporta pasākumus, ka arī aizliegt kolektīvos sporta treniņus iekštelpās, pamatojot ar to, ka Covid-19 izplatība ir saistīta arī ar sporta kolektīvu darbību.

Šie noteikumi neattiecas uz starptautiskiem sporta pasākumiem, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta sacensībām pieaugušajiem. Latvijas kausā basketbolā šonedēļ paredzēts uzsākt otro kārtu, kurā piedalās Nacionālās līgas un Reģionālās līgas komandas, kā arī viena Maksibasketbola 40+ grupas vienība.

"Šobrīd turnīrs tiek apstādināts, un domāsim, kā pārcelt spēles trīs nedēļas uz priekšu. Šajā brīdī mums nav citu risinājumu, jo turnīrā piedalās ne tikai Reģionālās līgas komandas, bet arī stabila amatieru līgas vienība. Šādām komandām treniņu nodarbības šobrīd nav atļautas, tāpēc esam spiesti pildīt valdības lēmumu," skaidroja Cipruss.

Par turpmāko sacensību norisi Latvijas Basketbola savienības valde lems trešdien. Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas vīriešiem un Baltijas Basketbola līgas sievietēm turnīru norise šobrīd nav apdraudēta.

"Domāsim, kā padarīt šos turnīrus vēl drošākus. Liels uzsvars tiks likts uz sieviešu līgu, jo daudzas basketbolistes šajā turnīrā gatavojas izlašu spēlēm. Darīsim visu, lai šajās līgās drošības pasākumi tiktu ievēroti pašā augstākajā līmenī," atzīmēja Cipruss.

Līdz piektdienai, 16. oktobrim (ieskaitot), Latvijas basketbola līgās un Latvijas kausa izcīņā spēles notiks saskaņā ar apstiprināto kalendāru. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu