Novērojums - cilvēki nesteidz sākt lietot sejas maskas publiskās iekštelpās (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sejas maskas
Sejas maskas Foto: Unsplash

Cilvēki nesteidz sākt lietot sejas maskas publiskās iekštelpās, trešdienas rītā Rīgas centrā novēroja aģentūra LETA.

Atbilstoši valdības lemtajam, no šodienas sejas aizsargmasku valkāšana ir obligāta virknē publisko vietu, tostarp tirdzniecības vietās, stacijās un autoostās.

Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā aģentūra LETA novēroja, ka aizsargmasku ir uzlicis labi ja katrs piektais vai ceturtais cilvēks. Nedaudz labāka situācija bija vērojama ar staciju saistītajā tirdzniecības centrā "Origo", taču arī tur vairumam telpās esošo apmeklētāju masku nebija vai arī tās bija nobīdītas uz kaklu.

Biežāk cilvēki aizsargmaskās bija redzami "Galerijā Centrs", kur arī bija sastopams kāds apsargs, kurš visai naski informēja tirdzniecības centrā ienākošos par nepieciešamību lietot sejas maskas. Kopumā minētajos trīs iestādījumos nebija vērojams, ka apsargi aktīvi mudinātu cilvēkus lietot aizsargmaskas, kā to paredz valdības lēmums. Līdzīga situācija bija vērojama arī mazākos veikalos Merķeļa ielā.

Savukārt paši apsargi un veikalu pārdevēji gan lielākoties visi bija uzlikuši sejas aizsargmaskas vai vairogus. Arī sabiedriskajā transportā, kur sejas aizsargmasku lietošana tiek prasīta nedaudz ilgāku laiku, masku lietotāju bija krietni vairāk un vairs retais bija redzams bez tās.

Valdības lēmums nosaka, ka mutes un deguna aizsegi ir jālieto tirdzniecības vietās - veikalos, tajā skaitā, lielveikalos, pastos, degvielas uzpildes stacijās un citās vietās, kur notiek tirdzniecība. Tāpat to lietošana būs obligāta dzelzceļa stacijās, autoostās, lidostās, kā arī kultūras vietās un reliģiskās darbības veikšanas vietās, ja tajās nenotiek pasākums, kas organizēts fiksētās, personalizētās sēdvietās.

Mutes un deguna aizsegi jālieto arī, piemēram, muzeju, izstāžu zāļu, bibliotēku, reliģisko darbības vietu apmeklētājiem, ja viņi turp ir devušies apskatīt muzeja ekspozīciju, izstādi, piedalīties dievkalpojumā vai citu analoģisku iemeslu dēļ. Tomēr, ja šajās vietās, piemēram, bibliotēkā vai reliģiskās darbības vietā tiek rīkots pasākums, kurā personas atrodas fiksētās personalizētās sēdvietās, personām mutes un deguna aizsegi nebūs jālieto.

Mutes un deguna aizsegi jālieto arī darbiniekiem, kas strādā minētajās vietās un no apmeklētājiem nav nodalīti ar fizisku barjeru.

Tāpat kā līdz šim, šī prasība lietot sejas maskas neattieksies uz bērniem līdz 13 gadu vecumam. Prasība neattiecas arī uz skolām.

Jau ziņots, ka Latvijā jau trīs nedēļas tiek novērots straujš saslimstības ar Covid-19 pieaugums.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu