Kariņš: SPKC ir jāsadarbojas ar pašvaldībām, lai ierobežotu Covid-19 izplatību (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Slimību kontroles un profilakses centram (SPKC) ir jāsadarbojas ar pašvaldībām Covid-19 izplatības ierobežošanā, trešdien mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Jau vēstījām, ka Kurzemes pašvaldības vērsīsies valdībā, lūdzot tās nodrošināt ar informāciju par saslimšanu ar Covid-19.

Talsu novada domes priekšsēdētāja Sandra Pētersone (VL-TB/LNNK) aģentūrai LETA sacīja, ka otrdien notikusi starpnovadu civilās aizsardzības komisijas sēde, kurā Talsu, Dundagas, Rojas un Mērsraga pašvaldību vadītāji atzinuši, ka valsts institūcijas viņus neinformē par infekcijas slimības izplatību pašvaldībā, kā rezultātā nav iespējams operatīvi pieņemt lēmumus.

Premjers stāstīja, ka šis jautājums nav ticis pārspriests nedz Krīzes vadības padomes sēdē, nedz arī valdībā, tomēr valdības vadītājs piebilda, ka SPKC ir savs protokols, kā tas sadarbojas ar pašvaldībām Covid-19 apstākļos.

"SPKC ir jāsadarbojas ar pašvaldībām, lai varētu darīt maksimāli visu vīrusa izplatīšanās ierobežošanā," uzsvēra Kariņš.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu