Kādā Tukuma skolā aizdomas par narkotisko vielu lietošanu. Ekspertīzes veikšanai nogādā sešus skolēnus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Otrdien, 13. oktobrī, policisti sadarbībā ar kinologu un dienesta suni Drako pēc izglītības iestādes iniciatīvas veica pārbaudi kādā Tukuma skolā, un aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu uz medicīnas iestādi nogādāti seši skolēni, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Policijas darbinieki otrdien veica profilaktiska rakstura pasākumu ar mērķi pārbaudīt, vai skolēni neatrodas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē. Suns norādīja uz sešām personām, kuras uz aizdomu pamata par atrašanos narkotisko vielu ietekmē nogādātas medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai. Likumsargi pieņēma lēmumu sākt sešus administratīvā pārkāpuma procesus.

Pašlaik tiek gaidīti ķīmiski - toksiloģiskās izmeklēšanas rezultāti.

Pamatojoties uz Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma 48.panta pirmo daļu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu 50 līdz 280 eiro apmērā.

Policija izsaka pateicību Tukuma izglītības iestādes darbiniekiem par iniciatīvu un sadarbību par skolā veikto pārbaudi un uzsver, ka arī turpmāk dienesta suns tiks iesaistīts likumsargu veiktajos dažādos kontroles pasākumos.

Tāpat policisti otrdien kopā ar suni Drako sankcionētas administratīvās apskates laikā kādā privātmājā atrada 713 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Par notikušo likumsargi ir sākuši administratīvā pārkāpuma procesu.

Pamatojoties uz likuma "Par akcīzes nodokli" 35.panta trešo daļu, par tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, uzglabāšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz 700 eiro.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu