"Viņa pusē ir laiks." Apskatnieks uzskaita iemeslus, kāpēc faniem nevajadzētu satraukties par Porziņģa veselību

Kristaps Porziņģis Foto: AFP / Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Portāla "Smoking Cuban" apskatnieks Tailers Vatss ir uzskatījis iemeslus, kāpēc kluba faniem nevajadzētu uztraukties par Kristapa Porziņģa veselību.

Kā zināms Porziņģis izslēgšanas spēļu sērijā pret Losandželosas "Clippers" iedzīvojās labā ceļgala meniska traumā. Nesen latvietim arī tika veikta operācija, lai sadziedētu gūto savainojumu, bet atlabšanas termiņš vēl nav noteikts.

Līdz ar to Porziņģim operācija ir bijusi jau abiem ceļgaliem, kas basketbola fanus ir padarījušas bažīgus par to, vai latvieša karjeras lielākais pretinieks un šķērslis galu galā nebūs veselības likstas.

Vatss ir uzņēmies Porziņģa atbalstītāju mierinātāja lomu, uzskaitot trīs iemeslus, kāpēc par uzbrucēja veselību pēc pēdējās operācijas nevajadzētu uztraukties.

Bieži sastopams savainojums

Vatss atzīmē, ka meniska plīsums nav pats retākais savainojums Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju aprindās. Statistika rāda, ka kopš 2005./2006. gada sezonas NBA ir bijuši vairāk nekā 120 gadījumi, kad basketbolists pārrauj menisku.

Kā pozitīvo piemēru Vatss min Džimiju Batleru, kurš šajā finālā, visticamāk, būtu kļuvis par finālsērijas MVP, ja viņa pārstāvētā Maiami "Heat" būtu uzvarējusi. Batlers menisku pārrāva 2018. gadā un laukumā atgriezās pēc sešām nedēļām. Tās sezonas izslēgšanas mačos basketbolists gan nerādīja pašu labāko sniegumu, tomēr jāatceras, ka viņš laukumā atgriezās uzreiz pēc sešu nedēļu pārtraukuma.

"Batlers "burbulī" spēlēja savas karjeras labāko basketbolu un aizveda "Heat" līdz NBA finālam. Džimijs ir tikai viens piemērs starp daudziem spēlētājiem, kuri ir veiksmīgi atkopušies no šīs traumas un spēlējuši karjeras labāko basketbolu," rakstīja Vatss.

Tāpat apskatnieks atzīmē, ka, iespējams, Porziņģim pat nebūs jāizlaiž spēles: "Šī nav karjeru apdraudoša trauma, kas nozīmē, ka Porziņģis atpakaļ būs pavisam drīz un spēlēs "Vienradža" līmenī. Iespējams, ka viņam nemaz nebūs jāizlaiž spēles."

Protams, pie negatīvajiem gadījumiem var minēt Deriku Rouzu, bet arī šeit ir jāsaprot, ka mirklī, kad viņš guva meniska savainojumi, aizsarga ceļi viņu jau bija pievīluši vairākkārt un viņa karjeru drīzāk pabojāja citi savainojumi, kuri viens otram sekoja īsā laikā.

Porziņģim ir pietiekami daudz laika, lai atkoptos

Kā jau minēts Porziņģim Meniska operācija jau ir veikta un tagad sācies atlabšanas process. Vatss uzskata, ka pat pesimistiskākajā variantā Porziņģim nevajadzētu izlaist nākamās sezonas spēles.

"Viņa pusē ir laiks. Pētījumi rāda, ka vidējais atkopšanās laiks no meniska plīsuma ir 40 dienas, kas nozīmē, ka viņš gatavs pilnvērtīgiem treniņiem būtu jau novembra beigās," raksta apskatnieks.

Joprojām nav zināms, kad sāksies nākamā NBA sezona. Līgas komisārs Ādams Silverss ir izteicies, ka janvāris pagaidām rādās kā optimistiskākais variants.

"Tas Kristapam dod 12 pilnas nedēļas, lai viņš atkoptos un būtu gatavs spēlēt sezonas atklāšanas mačā. Trīs mēnešu rehabilitācijas process ir pārlieku ilgs jebkāda veida meniska traumai," skaidro Vatss.

"Mavericks" var atļauties Porziņģi saudzēt

Vatss uzskata, ka gadījumā, ja latvietim būtu nepieciešams izlaist daļu no treniņnometnes, "Mavericks" šajā jautājumā pretenziju nebūs. Tāpat apskatnieks norāda, ka Dalasas kluba priekšējā līnija ir pietiekami solīda, lai piesardzība attiecībā uz Porziņģi nebūtu pārāk sāpīga.

Dvaits Pouels pirms Ahileja cīpslas plīsuma bija "Mavericks" sākumsastāva centrs. Pats spēlētājs ir izteicies, ka būs gatavs laukumā doties jau nākamās sezonas atklāšanas spēlē. Protams, pārrauta Ahileja cīpsla ir, iespējams, smagākais savainojums sportā un nav zināms, kādā līmenī Pouels atgriezīsies, bet, visticamāk, viņš tik un tā būs rotācijas cienīgs spēlētājs.

Bet bez Pauela un Porziņģa "Mavericks" rīcībā ir vēl citi spējīgi garā gala spēlētāji.

"Maksimilians Klebers un Bobans Marjanovičs spēs nosegt minūtes centra pozīcijā. Viņi abi sevi lieliski apliecināja izslēgšanas spēlēs. Arī Vilijs Kaulijs Steins var būt sastāvā. Viņam uz nākamo sezonu ir spēlētāja opcija, bet no spēlētāja nometnes vēl nekas nav dzirdēts," raksta Vatss.

Tāpat apskatnieks izceļ Dorianu Finiju Smitu, kurš gan vairāk ir perimetra spēlētājs, bet arī viņš īsākos pieciniekos spēj pildīt spēka uzbrucēja lomu, kas ļauj jau pieminētajam Kleberam darboties centrā.

"Dalasas sastāva dziļums ļaus organizācijai atpūtināt Porziņģi jebkurā mirklī, kad tas ir nepieciešams. Iespējams, ka Dalasa viņu nelaidīs laukumā gadījumos, kad jāaizvada divas spēles tikpat naktīs. Tas dos vairāk minūtes pārējiem un faniem nevajadzētu satraukties," nobeigumā raksta apskatnieks.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu