Itālijā par kazahu oligarha Abļazova ģimenes izraidīšanu no valsts notiesāti divi augsta ranga policisti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdien saistībā ar kazahu oligarha un disidenta Muhtara Abļazova ģimenes izraidīšanu notiesāti divi augsta ranga Itālijas policisti, kurus Perudžas tiesa atzinusi par vainīgiem "nolaupīšanā", vēsta aģentūra ANSA.

2013.gadā Romas policija, kas nespēja atrast bēguļojošo Abļazovu, aizturēja viņa dzīvesbiedri Almu Šalabajevu. 48 stundu laikā viņa kopā ar sešgadīgo meitu tika nogādāta Kazahstānas galvaspilsētā Astanā.

Renāto Kortesam un Mauricio Importam, kas tolaik attiecīgi ieņēma ātrās reaģēšanas vienības priekšnieka un Itālijas policijas imigrācijas nodaļas priekšnieku amatus, tiesa piesprieda piecu gadu cietumsodu.

Kortess šobrīd ir Palermo policijas priekšnieks, kamēr Importa vada dzelzceļa policiju.

Tomēr viņiem nenāksies doties uz cietumu vai atstāt savus amatus, kamēr notiesājošais spriedums netiks apstiprināts pēdējā apelācijas instancē.

Šajā lietā piecu gadu cietumsods piespriests vēl diviem policistiem, bet vēl diviem kārtības sargiem - attiecīgi četru un trīsarpus gadu ilgs cietumsods, ziņo ANSA.

Septītā apsūdzētā - tiesnese Stefānija Lavore - apsūdzībās par "nolaupīšanu" tikusi attaisnota, taču atzīta par vainīgu dokumentu viltošanā. Viņai piespriests divarpus gadus ilgs cietumsods.

Šalabajevas izraidīšana izraisīja Itālijā skandālu, jo oligarha sieva Kazahstānas amatpersonām tika nodota, nepārbaudot, vai viņai nav pamatojuma patvēruma pieprasīšanai, un nedotos arī iespēju lēmumu par izraidīšanu pārsūdzēt.

Itālijas valdība vēlāk panāca, ka Kazahstāna atceļ Šalabajevai noteikto izceļošanas aizliegumu, un pēc septiņiem mēnešiem viņa atgriezās Eiropā.

Saskaņā ar aģentūras ANSA ziņām Šalabajeva šobrīd dzīvo Romā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu