Par pameitas noslepkavošanu Vaiņodes novadā vīrietim piespriests mūža ieslodzījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums.
Cietums. Foto: Pixabay

Kurzemes rajona tiesa Liepājā agrāk tiesātam slepkavam par pameitas nogalināšanu Vaiņodes novadā piespriedusi mūža ieslodzījumu, aģentūru LETA informēja prokuratūrā.

34 gadus vecs vīrietis atzīts par vainīgu savas pameitas nonāvēšanā un sodīts ar prokurores prasīto sodu - mūža ieslodzījumu un probācijas uzraudzību uz trīs gadiem.

Apsūdzētajam tiesas spriedumu vēl būs iespējams pārsūdzēt Kurzemes apgabaltiesā.

Saskaņā ar prokuratūras un Valsts policijas iepriekš sniegtu informāciju, pagājušā gada 10.aprīlī policijā saņemta informācija par to, ka savās mājās Priekulē nav atgriezusies 1998.gadā dzimusi sieviete.

Ņemot vērā, ka sieviete pēc tikšanās nav atgriezusies mājās, radās aizdomas par noziegumu.

Prokuratūra uzskata, ka vīrietis nenoskaidrota iemesla dēļ sasēja savu pameitu, nožņaudza viņu un pēc tam veica līķa apgānīšanu.

Pameitas līķi viņš ar savu automašīnu aizveda uz Vaiņodes novadu un iemeta meliorācijas akā, virsū tam sametot vairākus dēļus un dēļu konstrukcijas. 

Kriminālprocesā savu vainu apsūdzētais neatzina.

Vīrietis jau agrāk ir sodīts par slepkavību ar Liepājas tiesas 2006.gada vasarā pieņemtu spriedumu. Toreiz tiesa viņam piemēroja brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem un sešiem mēnešiem un policijas kontroli uz vienu gadu. No minētā soda izciešanas 2011.gada oktobrī viņš nosacīti atbrīvots pirms termiņa.

Pameitas slepkavību vīrietis izdarījis nedzēstas sodāmības laikā par iepriekš izdarīto slepkavību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu