Tiešraides arhīvs ⟩ IZM informē par aktuālajiem drošības jautājumiem izglītībā un sportā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šodien plkst.12 Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) otrā stāva Lielajā zālē notiks preses konference par valdības noteiktajiem ierobežojumiem un piesardzības pasākumiem interešu izglītībā, vispārējā izglītībā un sportā, kas noteikti līdz 6.novembrim, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Video: Preses konferences tiešraides arhīvs

Plkst.12.00 tiešraidē pieslēgsimies preses konferencei, kurā Izglītības un zinātnes ministrija informēs par valdības...

Posted by LTV Ziņu Dienests on Trešdiena, 2020. gada 14. Oktobris

Paredzēts, ka pasākuma laikā tiks skaidrota pašreizējā situācija un sniegtas atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

Preses konferencē piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), IZM valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs un Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas direktors Romans Alijevs.

Plānots, ka preses konferences norisi būs iespējams vērot arī ministrijas "Facebook" profilā.

Kā ziņots, no sestdienas, 17.oktobra līdz 6.novembrim nodarbības un mēģinājumi interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmās, kā arī amatiermākslas kolektīviem, notiks attālināti, taču individuālās nodarbības drīkstēs organizēt klātienē, paredz otrdien valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Veselības ministrija (VM), atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rīcībā esošajiem datiem, norādīja, ka Covid-19 izplatība izglītības iestādēs arī ir saistīta ar interešu izglītības, tai skaitā sporta treniņu un sacensību, apmeklēšanu.

Noteikts, ka klātienē notiek tikai individuālās interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmas apguve, kā arī noteikts, ka nenotiek nekādi starpreģionālie pasākumi interešu vai profesionālās izglītības ievirzes ietvaros, lai novērstu Covid-19 pārnešanu no augstas izplatības reģioniem.

Grozījumi attiecas uz interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi, kā arī amatiermākslas kolektīviem, tai skaitā koriem, orķestriem, tautas mūzikas ansambļiem, deju un citiem tautas mākslas kolektīviem.

Ierobežojumi interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvē neattiecas uz sportu un izglītības iestādēm, kurās vienlaikus ar vispārējās pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmu īsteno arī profesionālās ievirzes izglītības programmu.

Tāpat paredzēts, ka nenotiek nekādi starpreģionālie pasākumi interešu vai profesionālās izglītības ievirzes ietvaros, lai novērstu Covid-19 pārnešanu no augstas izplatības reģioniem.

Vienlaikus Ministru kabinets otrdien atbalstīja VM priekšlikumu uz laiku no 17.oktobra līdz 6.novembrim aizliegt kolektīvos sporta treniņus iekštelpās.

VM norādīja, ka Covid-19 izplatība ir saistīta arī ar sporta kolektīvu darbību, tāpēc paredzēts uz mēnesi aizliegt kolektīvas sporta nodarbības jeb treniņus iekštelpās.

Ar izmaiņām noteikumos paredzēts, ka turpmāk kolektīvi amatieru sporta pasākumi varēs notikt tikai ārā, neizmantojot ģērbtuves, bet iekštelpās notiks tikai individuālas sporta nodarbības.

Minētais ierobežojums netiks attiecināts uz Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības un Latvijas Paralimpiskās vienības sportistu, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta treniņiem pieaugušajiem.

Tāpat ar noteikumu izmaiņām paredzēts no 17.oktobra līdz 6.novembrim aizliegt organizēt sporta pasākumus. Minētais aizliegums nebūs attiecināms uz starptautiskiem sporta pasākumiem, kā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta sacensībām pieaugušajiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu