Par protestēšanu apcietināto Baltkrievijas basketbola zvaigzni Ļevčanku neatbrīvo arī pēc termiņa izciešanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Baltkrievijas slavenākā basketboliste Jeļena Ļevčanka jau ir aizvadījusi sev piespriestās 15 diennaktis aiz restēm, tomēr brīvību sportistei neredzēt vēl vismaz 72 stundas.

Ļevčanka par līdzdalību tautas masu pasākumos pret pašpasludināto Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko tika aizturēta 30. septembra rītā, kad viņa plānoja no Minskas lidostas doties ceļā uz plānotu ārstēšanos un rehabilitāciju.

Ceturtdienas rītā viņai bija jāiznāk no apcietinājuma, taču tā nenotika. Ļevčankas vecāki "tut.by" sacīja, ka aizturēšana pagarināta par 72 stundām par kādu citu epizodi. Tiesa, nezinot, par kādu.  

Basketbolistes advokāts vēl nemācēja teikt, kad notiks tiesas sēde.

Ļevčanku sagaidīt ieradās daudzas vietējās sporta zvaigznes, tostarp Jegors Meščerjakovs, Vasilijs Homutovskis, Andrejs Kravčenko, Stepans Popovs, Nadežda Ostapčuka, kā arī basketbola līdzjutēji.

37 gadus vecā Ļevčanka ir viena no labākajām basketbolistēm Baltkrievijas vēsturē.

Viņa Baltkrievijas valstsvienībā spēlējusi kopš 2001. gada, divreiz piedaloties olimpiskajās spēlēs. 2010. gadā viņa spēlēja WNBA finālā un tika atzīta par pasaules čempionāta labāko centra spēlētāju. 

Ļevčanka iesaistījās sportistu atbalsta kustībā pret vardarbību un negodīgām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, kurās it kā uzvarēja Aleksandrs Lukašenko.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu