Somu aviokompānija piedāvās lielveikalos iegādāties "lidojumu garšu"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Somijas aviokompānija "Finnair" nolēmusi sākt lidojumos piedāvāto biznesa klases maltīšu pārdošanu lielveikalos, lai ar darbu nodrošinātu uzņēmu ēdināšanas darbiniekus un palīdzētu tiem ceļotājiem, kuri ilgojas pēc lidojumiem biznesa klasē, ziņo aģentūra AP.

Aviokompānija paziņoja, ka izmēģinājuma variantā sākotnēji piedāvās pašgatavotās maltītes ar nosaukumu "Somijas garša," kuras varētu parādīties veikalos ceturtdien. 

Gatavajās maltītēs būs iespējams izmēģināt dažādus ēdienus - ziemeļbrieža kotletes, Arktikas paliju, terjaki liellopu gaļu japāņu gaumē - kas raksturīgi ziemeļnieku un Āzijas virtuvēm. "Finnair" pārstāvji paziņojuši, ka vidējā cena par maltīti būs 10 līdz 13 eiro. "Finnair", kurā strādā arī daudzi Āzijas šefpavāri un pavāri, ir viena no galvenajām aviokompānijām lidojumiem starp Eiropu un Āziju.

Šāds lēmums pieņemts, jo vairākas pasaules aviokompānijas mēģina pandēmijas laikā nodarbināt savus dīkstāvē esošos cilvēkresursus, kā arī mēģina palīdzēt cilvēkiem, kuriem ir vēlme pēc lidojumiem, bet lidojumi nenotiek un lidmašīnas stāv tukšas.

Dažkārt tiek piedāvātas lidojumu simulācijas, "viltus" lidojumi, kuros lidmašīna paceļas un nolaižas tajā pašā vietā, vai pat vienkārši tiek piedāvāts kādu laiku pasēdēt lidmašīnā. 

Kimo Sivonens, somu lielveikala "K-Citymarket Tammisto" vadītājs, kurā plānots tirgot "Finnair" maltītes, vietējam laikrakstam paziņoja, ka maltītes sastāvdaļas būs izmainītas, lai būtu mazāk sāls un asums nekā lidojumos, kuros cilvēkiem ir citādāka garšas izjūta, lielā augstuma dēļ. 

Lidzņemšanai paredzēta ēdiena pārdošanas rādītāji Somijā jau kopš pavasara, kad aptuveni 60% no vietējā darbaspēka sāka strādāt no mājām Covid-19 pandēmijas dēļ, ir "uzkāpuši debesīs". Tāpēc "Finnair" un lielveikali cer, ka viņu maltītes palīdzēs cilvēkiem, kuriem ir ilgas pēc ceļošanas. 

"Domāju, ka šajos laikos jebkurš ir bijis vismaz nedaudz ceļotājs, un mēs tagad varam šo sajūtu uzlabot," saka Sivonens. 

"Finnair" Ēdināšanas daļas viceprezidente Marika Nieminena paziņoja, ka aviokompānijas ēdinātāju komanda plānojusi iziet ārpus tradicionālajām lidojumu maltītēm jau kopš pavasara, kad pandēmijas dēļ lielākā daļa aviokompāniju savus lidojumus apturēja. "Finnair" uz laiku atlaida lielāko daļu no saviem 7000 darbiniekiem, un lidojumu skaits septembrī bijis par 91% zemāks nekā iepriekšējā gadā.

"Ļoti daudz ēdināšanas darbinieku ir uz laiku atlaisti, taču tagad mēs varam izveidot jaunu darbu un nodarbināt mūsu cilvēkus," paziņoja Nieminena. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu