FOTO ⟩ Kino cienītāji ierodas uz Rīgas Starptautiskā kino festivāla atklāšanu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šovakar, 15.oktobrī, ar unikālu notikumu, kino koncertu "Kur patiesība?!", kurā Artūra Liepiņa un Jēkaba Nīmaņa oriģinālmūzikas pavadījumā tiks izrādīta senākā Latvijas teritorijā tapusī spēlfilma, atklāts septītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF).

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, šogad gan klātienē, gan tiešsaistē skatītājiem piedāvās 129 filmas desmit tematiskajās sadaļās, kā arī virkni kino jomas profesionāļiem un interesentiem paredzētu pasākumu, izstādi un diskusijas ar dažādu jomu speciālistiem. 

Šogad festivāls norisinās ar devīzi "Apzinot nezināmo". 

Festivāla noslēgumā apbalvos pilnmetrāžas kino, īsfilmu un mūzikas video konkursu uzvarētājus.

"Mākslā mēs alkstam piedzīvot neparasto, neprognozējamo. Kino novērtējam negaidītus sižeta pavērsienus, jaunas izteiksmes formas un ieintriģēti vērojam to, kā filmas varoņi un pats filmas medijs stāv nezināmā priekšā un, droši sperot soli, atrod pareizo ceļu," stāstīja festivāla vadītāja Liene Treimane.

RIGA IFF programmā gaidāmas gan spilgtas debijas, gan pasaules kino festivālu "apritē" atzinību ieguvuši darbi, skatītājam piedāvājot plašu stilistisko rokrakstu un māksliniecisko tematu klāstu. Festivāla desmit tematiskajās sadaļās būs sastopams gan autorkino, gan ģimenes filmas, gan krāšņas kostīmfilmas, gan drosmīgi eksperimenti ar kino valodu un tās šķietami neizsmeļamajām iespējām. 

Festivāls šogad mājvietu radis k/t "Splendid Palace" un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kam pievienojas vēl nebijis formāts - tiešsaistes "kino zāle", kas ļaus lielu daļu festivāla seansu skatīties no sev ērtākās lokācijas visā Latvijā.

Šis gads, par spīti globāliem satricinājumiem, ir bijis mākslinieciski augstvērtīgs - skatītājiem būs iespēja iepazīties ar virkni novatorisku kinodarbu, kas atspoguļo gan mūsdienu pasaules situāciju, gan ieskatās pagātnes norisēs, izgaismojot nozīmīgu tēmu paralēles.

Lai skatītājam būtu vieglāk orientēties plašajā piedāvājumā, festivāla filmu katalogā un mājas lapā "rigaiff.lv" pie filmām publicēti kuratoru padomi, kam pievērst uzmanību, skatoties filmu, kā arī kalendāra skatā iespējams ērti aplūkot seansus, kas norisināsies klātienē un filmas, kuras būs redzamas arī tiešsaites režīmā paralēli klātienes seansiem.

Pilna festivāla programma un biļetes pieejamas festivāla mājas lapā.

RIGA IFF top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, ES programmas "Radošā Eiropa - MEDIA", Nacionālā Kino centra, Rīgas domes un Live Riga atbalstu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu