Majors: Izklaides pasākumu nozares darbība joprojām ir apturēta, tāpēc lūgsim valsts atbalstu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Izklaides pasākumu nozares darbība joprojām ir apturēta, tāpēc mēs plānojam lūgt valsts un valdības atbalstu, aģentūrai LETA teica koncertaģentūras "PositivusMusic" vadītājs, koncertzāles "Palladium" līdzīpašnieks Ģirts Majors.

Viņš akcentēja, ka situācija nozarē ir identiska tai, kāda tā bijusi kopš valstī izsludināja ārkārtas situāciju. Atkarībā no pasākumu organizatoru specifikas, darbība bijusi iespējama tikai minimālā apjomā, tomēr sarīkot rentablus komercpasākumus faktiski neesot iespējams.

Majors skaidroja, ka lielākā daļa pasākumu, kas pandēmijas laikā notikuši, ir saņēmuši līdzfinansējumu, jo šāda pasākumu rīkošanas forma ir teju vienīgā, kas iespējama Covid-19 laikā.

"Ierobežotās kapacitātes apstākļos gan pasākumu organizatoru, gan norišu vietu, gan tehnisko kompāniju darbība ir pilnībā apturēta. Mūsu uzņēmuma apgrozījuma kritums ir tuvu 100%," uzsvēra koncertaģentūras "PositivusMusic" vadītājs.

Pēc viņa paustā, pasākumu nozares pārstāvji prognozē, ka darbību ne ziemā, ne pavasarī nebūs iespējams atsākt, liekot piesardzīgas cerības uz nākamā gada vasaru. Majors atzinīgi novērtēja valsts un valdības spēju rast atsevišķas nozares atbalsta programmas un, ņemot vērā pašreizējo situāciju, plānots vērsties pie valsts un lūgt atbalstu nozarei arī jaunajā gadā.

"Visas iespējamās programmas šogad beigs savu darbību un par nākamo gadu patlaban nevienam nav īsti nekādas skaidrības. Domāju, ka sarunas nekur neizpaliks, apzinoties situāciju, kāda tā būs ziemā un pavasarī," sacīja koncertzāles "Palladium" līdzīpašnieks.

Viņš akcentēja, ka valsts atbalstu varētu lūgt tieši tām nozarēm, kuru darbība ir apturēta pilnībā, nevis ierobežota. Tāpat Majors uzsvēra, ka līdz šim uzņēmumi ir paveikuši daudz, lai līdz minimumam samazinātu izmaksas, bet, lai uzņēmumus uzturētu pie dzīvības, nepieciešama palīdzība.

"Mēs uzskatām, ka pandēmijas ierobežošana un apkarošana lielā mērā tiek iznesta uz atsevišķām tautsaimniecības nozarēm. Skartas ir ļoti daudzas, bet pilnībā apturētas ir dažas - tūrisma, viesmīlības, izklaides un koncertu industrija, tāpēc atbalsta lūgšana šķiet loģisks un pamatots solis," uzsvēra Majors.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu