Vjetnamas "Grand Prix" F-1 debiju šogad tomēr nepiedzīvos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Vjetnamas "Grand Prix" šosezon nepiedzīvos debiju Pirmās formulas (F-1) seriālā, piektdien paziņoja sacensību organizatori.

F-1 posmam Hanojas pilsētā bija jānotiek aprīlī. Sākotnēji tas bija plānots kā trešais sezonas etaps un šogad piedzīvotu debiju F-1 seriālā. F-1 piektdien paziņoja, ka Vjetnamas "Grand Prix" šosezon nenotiks, bet par nākamo gadu skaidrības vēl nav.

Covid-19 radītajai pandēmijai pieņemoties spēkā, F-1 sākotnēji atcēla sacensības Šanhajā un Melburnā, bet vēlāk arī pārcēla Vjetnamas etapu.

Pērn Vjetnama ar F-1 parakstīja desmit gadu līgumu par sacensību rīkošanu Āzijas valstī. Vietējie mediji lēsa, ka viena posma organizēšana Vjetnamai izmaksās ap 60 miljoniem ASV dolāru (51,2 miljonus eiro).

Par F-1 posmu norisi Vjetnamā atbildīgs būs lielākais privātais konglomerāts "VinGroup", kas plāno sacensību norisi nakts laikā.

Hanojas trase kopējais garums ir 5,565 kilometri.

Vjetnama līdz šim ļoti veiksmīgi cīnījusies ar Covid-19 pandēmiju. Valstī ar vīrusu sasirgušas vien 1124 personas, bet pēdējā mēneša laikā jauni saslimšanas gadījumi nav noteikti.

Pārliecinoši pretī savam septītajam titulam dodas brits Lūiss Hamiltons, kurš 11 posmos iekrājis 230 punktus un ir kopvērtējuma līderis. Par teju trīs uzvaru tiesu atpaliek Valteri Botass, kura kontā ir 161 punkts, bet trešais ar 147 punktiem ir Makss Verstapens.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu