"Giro d'Italia" kopvērtējuma līderis Almeida finiša spurtā piekāpjas mājiniekam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Giro d'Italia" 13.posma finišs.
"Giro d'Italia" 13.posma finišs. Foto: EPA/Scanpix

Itāļu riteņbraucējs Djego Ulisi piektdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 13.posmā, finiša spurtā pārspēdams kopvērtējuma līderi Žuāu Almeidu.

Piektdien riteņbraucēji veica 192 kilometrus garu distanci. Pirmie 150 kilometri bija pa līdzenumu, bet pēc tam bija jāpārvar divi ceturtās kategorijas kāpumi, kuriem smailes bija attiecīgi 30 un 16 kilometrus pirms finiša.

Ilgstoši atrāvienā atradās septiņu riteņbraucēju grupā, kurā nebija riteņbraukšanas zvaigžņu vai kopvērtējuma uzvaras pretendentu. Pēdējā kāpumā, aptuveni 17 kilometrus pirms finiša, pēdējie bēgļi tika noķerti.

Finiša spurtā pirmais līniju šķērsoja UAE komandas riteņbraucējs Ulisi, kurš pārspēja portugāli Almeidu ("Deceuninck - Quick Step") un austrieti Patriku Konrādu ("BORA - hansgrohe"). Almeidam otrā vieta finišā deva papildu sešas sekundes kopvērtējumā.

Vadošajā grupā, kas finišēja pēc distancē pavadītām četrām stundām 22 minūtēm un 18 sekundēm, bija arī Almeidas tuvākie sekotāji kopvērtējumā - nīderlandietis Vilko Keldermans ("Sunweb") un spānis Peljo Bilbao ("Bahrain - McLaren").

Ulisi šī gada tūrē uzvarējis divos posmos, bet kopumā viņam dzimtenē notiekošajā velobraucienā ir astoņas etapu uzvaras. No aktīvajiem riteņbraucējiem vairāk uzvaru (15) ir tikai britam Markam Kavendišam.

"Pēdējā kāpumā paveicām izcilu darbu un komanda mani izvirzīja labā pozīcijā. Nometām sprinterus un samazinājām peletonu līdz mazai grupiņai. Pēc augstā tempa pēdējā kāpumā bija noguris, taču Maknaltijs [Ulisi komandas biedrs Brendons Maknaltijs] bija fantastisks. Redzēju, ka esmu par rata tiesu priekšā, un izcīnīja uzvaru. Esmu labā formā visu sezonu. Negaidīju, ka tikšu pie vēl vienas uzvaras, taču sajūtas ir ļoti patīkamas," pēc uzvaras posmā stāstīja Ulisi, kurš šogad bija nepārspēts arī otrajā posmā.

Nedēļas nogales posmi varētu nest būtiskas izmaiņas kopvērtējumā, jo sestdien būs individuālais brauciens, bet svētdien - kalnu posms.

Pirms nedēļas nogales etapiem Almeida tuvāko sekotāju kopvērtējumā Keldermanu apsteidz par 40 sekundēm, bet vēl deviņas sekundes atpaliek Bilbao.

Itālijas tūres pirmajiem četriem posmiem bija jānotiek Budapeštas apkārtnē, taču Covid-19 radītās pandēmijas dēļ Ungārija atteicās no etapu uzņemšanas, kuri notika Sicīlijā. Tāpat pandēmijas dēļ tūre no maija pārcelta uz oktobri.

Šogad neviens no latviešiem "Giro d'Italia" nestartē, bet pērn sacensībās piedalījās Krists Neilands.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu