"TTT Rīga" basketbolistes salauž LU pretestību Baltijas līgas spēlē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kitija Laksa
Kitija Laksa Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas sieviešu basketbola vadošā komanda "TTT Rīga" piektdien svinēja pārliecinošu uzvaru "Douglas" Baltijas Basketbola līgas (DBBL) spēlē.

"TTT Rīga" mājās ar rezultātu 89:67 (18:17, 29:14, 22:22, 20:14) pārspēja "Latvijas Universitātes" vienību.

Pirmo ceturksni Mārtiņa Gulbja vadītā komanda uzvarēja vien ar punkta pārsvaru (18:17), bet otrā ceturkšņa pirmajā pusē veica 16 punktu izrāvienu, nostiprinoties drošā vadībā.

Uzvarētājām ar 20 punktiem izcēlās Džesika Tomasa, 19 punktus guva un piecas bumbas pārtvēra Binta Drameha, bet 12 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Aijai Klakockai.

Pretiniecēm 13 punkti un astoņas bumbas zem groziem bija "TTT Rīga" sistēmas basketbolistei Vanesai Jasai, bet desmit punktus iemeta Luīze Šepte.

Vēl elites grupā "Rīgas Stradiņa Universitātes" vienība savā laukumā ar 51:48 (8:16, 17:15, 9:10, 17:7) uzveica BJBS "Rīga"/"Juniores" komandu.

RSU komandā ar 17 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un piecām pārtvertām bumbām atzīmējās Ieva Stefānija Jundase, bet 12 punkti un 12 bumbas zem groziem bija Elīnai Grīnbergai.

Viešņām 11 punkti bija Nikolai Priedei, bet desmit punkti, desmit atlēkušās bumbas un sešas pārtvertas bumbas - Ancei Lailai Zeidakai.

Ar trīs uzvarām trīs spēlēs turnīra tabulā pirmo vietu ieņem "TTT Rīga".

Baltijas līgas elites grupā spēlē piecas Latvijas komandas: "TTT Rīga", "Liepāja"/LSSS, RSU, BJBS "Rīga"/"Juniores" un "Latvijas Universitāte"

Turnīram pieteiktas arī četras Lietuvas komandas (Viļņas "Kibirkštis-MRU", Kauņas "Aistes-LSMU", Šauļu "Šiauliai" un Klaipēdas "Neptūnas"), kā arī divas Igaunijas komandas ("Tallinas Universitāte" un "Tartu Universitāte").

Starptautiskajā grupā tāpat kā iepriekšējā sezonā spēlēs Latvijas un Igaunijas komandas. Latviju pārstāvēs iepriekšējā sezonā startējušās "Daugavpils Universitāte", "Jelgava"/BJSS, "Jūrmala" un "Saldus"/"Sporta skola", kā arī piecas jaunas komandas - BJBS "Rīga"/"Juniores-2", "Kandava"/"Anzāģe", "Dimantu Akadēmija", "Kolibri"/LU, Ogres Basketbola skola un Latvijas U-16 izlase.

Baltijas Basketbola līgas čempionātā elites grupā 2018./2019.gada sezonā piedalījās piecas Lietuvas, divas Latvijas un viena Igaunijas komanda, bet 2019./2020.gada sezonā - trīs Latvijas, trīs Lietuvas un divas Igaunijas komandas. Par līgas divkārtējām čempionēm kļuva "TTT Rīga".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu