Beļģija Covid-19 dēļ slēdz kafejnīcas un restorānus, nosaka komandantstundu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kafejnīca. Ilustratīvs foto.
Kafejnīca. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Beļģija piektdien nolēma slēgt visas kafejnīcas un restorānus uz četrām nedēļām, kā arī noteica komandantstundu, cīnoties pret strauju jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

Premjerministrs Aleksandrs de Kro paziņoja par jaunajiem ierobežojumiem, kuri stāsies spēkā pirmdien, pēc Beļģijas valdības krīzes vienības sanāksmes. Viņš brīdināja, ka Covid-19 gadījumu skaits valstī pieaug "eksponenciāli".

Beļģija ar 11,5 miljoniem iedzīvotāju un vairāk nekā 10,3 tūkstošiem ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu ir viena no pandēmijas vissmagāk skartajām valstīm Eiropā. Valstī līdz piektdienai ir reģistrēti 191 959 inficēšanās gadījumi un 10 327 nāves gadījumi.

"Nedēļu pēc nedēļas, šie skaitļi divkāršojas, tie strauji kāpj (..) tas ir eksponenciāls pieaugums," premjers paziņoja preses konferencē.

Briseles reģions jau pagājušajā nedēļā lika slēgt bārus un kafejnīcas, bet piektdien tika paziņots par šī ierobežojuma attiecināšanu uz visu valsti.

Jaunie ierobežojumi paredz arī komandantstundu no pusnakts līdz plkst.5.00, lai atturētu cilvēkus no ballīšu rīkošanas mājās, un aizliegumu pārdot alkoholu pēc plkst.20.00. 

De Kro sacīja, ka darbam no mājām tagad "jākļūst par normu". Teātri un kinoteātri drīkst darboties, ja tiek ievērota sociālā distancēšanās.

Pēdējās dienās valstī tiek hospitalizēti aizvien vairāk Covid-19 slimnieku, sevišķi Briselē un frankofonajās Beļģijas dienvidu provincēs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu