Jaunu Covid-19 saslimšanas gadījumu dēļ nenotiks nākamās divas Rīgas "Dinamo" spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" nākamās divas līgas spēles ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz" un Magņitogorskas "Metallurg" savā laukumā attiecīgi sestdien un pirmdien neaizvadīs, jo rīdziniekiem jāievēro karantīnas noteikumi pēc jaunām saslimšanām ar Covid-19, sarunā ar ziņu aģentūru LETA sestdien apliecināja "Dinamo" kluba preses sekretārs Jānis Stepītis.

Saslimšana ar Covid-19 vakar, atgriežoties no Baltkrievijas, apstiprināta 13 ar Rīgas "Dinamo" saistītiem cilvēkiem.

"Dinamo" hokejisti mājās atgriezās no četru spēļu turnejas, kas no 3. līdz 11.oktobrim iekļāva spēles viesos ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz", "Soči", Helsinku "Jokerit" un Minskas "Dinamo".

Tā kā šobrīd karantīnā atrodas gan "Dinamo" jauniešu komanda "Rīga", kas spēlē Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā, gan "Dinamo" farmklubs "Zemgale"/LLU, kas spēlē "Optibet" hokeja līgā (OHL) un kam noteikta karantīna līdz 23.oktobrim, "nav iespējams nokomplektēt sastāvu, lai varētu piedalīties KHL čempionāta spēlēs", vēstīts sestdienas ierakstā "Dinamo" tīmekļa vietnē.

Saslimušo skaitu un to sadalījumu spēlētājos un personāla darbiniekos kluba preses sekretārs Stepītis atteicās komentēt, vien piebilstot, ka pats inficējies ar Covid-19 nav.

"Tie "Dinamo" hokejisti, kuri bija saslimuši iepriekšējā Covid-19 uzliesmojumā komandā, šobrīd ir izveseļojušies un trenējas," saka kluba preses pārstāvis.

Uz nenoteiktu laiku tika pārceltas "Rīgas" spēles MHL pret Sanktpēterburgas "SKA-Varjagi" vienību, kurām Latvijas galvaspilsētā vajadzēja norisināties 17. un 18.oktobrī.

Stepītis saka, ka vēl nav iespējams pateikt, vai "Dinamo" gaida vēl kāds tehniskais zaudējums, jo šobrīd norisinās pārrunas ar līgas vadību.

Par to, vai "Dinamo", kā plānots, varēs uzsākt sešu izbraukuma spēļu sēriju, šobrīd vēl nav zināms, saka Stepītis.

"Dinamo" ar septiņiem punktiem 13 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences komandām, līgā apsteidzot tikai Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Iepriekš jau ziņots, ka pirmajā saslimšanas ar Covid-19 reizē "Dinamo" tika inficējušies deviņi hokejisti un divi personāla darbinieki.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu