Video ⟩ "Riga FC" vēl vairāk pietuvojas trešajam Latvijas čempionu titulam pēc kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

"Optibet" Latvijas futbola virslīgā sestdien pirmajā 22.kārtas spēlē uzvaru viesos izcīnīja čempione "Riga", nostiprinoties turnīra tabulas augšgalā.

"Jelgava" Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā piekāpās "Riga" ar 0:2 (0:1).

Uzvaras vārtus Stefans Miloševičs guva jau mača otrajā minūtē.

Mājinieki spēlēja atraisīti un mēģināja uzlauzt "Riga" aizsardzību, taču, atkailinot savus vārtus, ielaida "golu" pretuzbrukumā.

70.minūtē aukstasinīgi un meistarīgi nospēlēja Jakubs Hora. Viņš saņēmu lielisku piespēli, kas viņu izvirzīja vienu pret vienu ar vārtsargu Vladislavu Kurakinu. Ar vienu kustību Hora tika garām vārtsargam un raidīja bumbu vārtu augšējā daļā pāri traucēt mēģinājušajam Jēkabam Šteinburgam - 2:0.

Jelgavnieki virslīgā pirms sestdienas spēles bija svinējuši divas uzvaras pēc kārtas, pārspējot savas tuvākās sekotājas turnīra tabulā "Metta" komandu un "Daugavpili".  Izlašu pārtraukumā "Jelgava" šķīrās no septiņiem futbolistiem, kuru vidū ir arī šīs sezonas vienības labākais vārtu guvējs Jurijs Zaharkivs.

Tikmēr "Riga" bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, tuvojoties trešajam Latvijas čempionu titulam pēc kārtas.

Iepriekšējos divos apļos "Riga" abās spēlēs uzvarēja ar 3:0, izceļoties sešiem dažādiem futbolistiem.

Sestdien tiek aizvadītas arī atlikušās četras 22.kārtas spēles. Plkst.15 svarīgā spēlē par ceturto vietu Jūrmalas "Spartaks" Slokas stadionā mēro spēkus ar "Ventspili", bet "Daugavpils" stadionā "Celtnieks" tiekas ar "Metta" komandu.

Plkst.16 "Valmiera" Vidzemes Olimpiskā centra stadionā cīnīsies ar pēdējā pozīcijā esošo "Tukums 2000"/TSS, bet divas stundas vēlāk "Liepāja" stadionā "Daugava" dienas centrālajā spēlē duelēsies ar RFS.

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 60 punktiem 22 mačos ieņem "Riga", kas par deviņiem punktiem apsteidz RFS. 36 punkti ir "Valmierai", 31 punkts - "Ventspilij", 29 punkti - "Liepājai" un 28 - "Spartakam". Tālāk ar 21 punktu arī 22 mačos ir "Jelgava", bet pa 16 punktiem iekrājusi "Daugavpils" un "Metta", kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie astoņiem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu