Azerbaidžāna un Armēnija apsūdz viena otru uzbrukumos civilistiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Azerbaidžāna un Armēnija otrdien apsūdzēja viena otru jaunos uzbrukumos un ar Krievijas starpniecību noslēgtā pamiera pārkāpšanā.

Baku ziņo, ka raķešu triecienā, kuru Armēnijas puse sestdienas rītā devusi otrai lielākajai Azerbaidžānas pilsētai Gendžei, nogalinātas vismaz 13 civilpersonas, bet vairāk nekā 50 ievainotas.

Gendži ķērušas divas raķetes, kas abas trāpījušas dzīvojamos kvartālos. Cietušas vismaz 20 ēkas, no kurām piecas pilnībā sagrautas.

Raķetes izšautas arī uz Mingečeviru, taču tās pārtvērusi Azerbaidžānas pretgaisa aizsardzības sistēma.

Azerbaidžāna apgalvo, ka pilsētu apšaude veikta ar Krievijā ražoto taktisko ballistisko raķešu kompleksu "Elbruss".

Armēnijas Aizsardzības ministrija noliegusi Azerbaidžānas teritorijas apšaudi, apgalvojot, ka to nesot darījuši nedz Armēnijas armija, nedz starptautiski neatzītās Kalnu Karabahas spēki.

Tomēr Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs apsūdzējis Erevānu kara noziegumos.

"Viņiem par to būs jāatbild (..). Ja starptautiskā sabiedrība Armēniju nesodīs, tad to darīsim mēs," uzsvēris Alijevs.

Viņš arī paziņojis, ka Azerbaidžānas armija pilnībā pārņēmusi kontroli pār diviem iepriekš armēņu kontrolētajiem rajoniem - Fizuli un Džebrailu.

Savukārt Armēnija apsūdzējusi Azerbaidžānu par Kalnu Karabahas apdzīvoto vietu, tostarp neatzītās armēņu republikas galvaspilsētas Stepanakertas apšaudīšanu.

Armēnijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka apšaudēs ievainotas trīs civilpersonas.

Erevāna arī paziņojusi, ka virs apdzīvotajām vietām Armēnijas teritorijā novēroti azerbaidžāņu bezpilota lidaparāti, kas uzbrukuši militārajai un civilajai infrastruktūrai.

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans šos uzbrukumus nosaucis par "armēņu tautas genocīda mēģinājumu".

Tikmēr baku sestdien paziņojusi, ka kopš karadarbības sākuma 27.septembrī nogalinātas 60 azerbaidžāņu civilpersonas un 270 guvušas ievainojumus.

Militāros zaudējumus Azerbaidžāna neatklāj.

Savukārt Kalnu Karabahas varasiestādes vēsta, ka kaujās ar Azerbaidžānas armiju krituši 633 armēņu karavīri un ka karadarbībā gājuši bojā arī 34 civilisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu