Karīna Račko skarbi par Covid-19 ierobežojumiem: Dzīvība ir pamatvērtība, taču vai dzīves kvalitāte ir mazāk svarīga? (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Karīnas Račko grāmatas "Netīrā" prezentācijas pasākums
Foto: Karīnas Račko grāmatas "Netīrā" prezentācijas pasākums Foto: Jānis Škapars/TVNET

Erotisko romānu autore Karīna Račko sociālajos tīklos dalījās ar kadru, kurā redzama trenažieru zālē. Pie foto viņa nāca klajā ar visai asām pārdomām par valdības pieņemtajiem lēmumiem Covid-19 izplatības mazināšanai.

Kā zināms, no 17. oktobra uz mēnesi tiks aizliegtas kolektīvas sporta nodarbības jeb treniņi iekštelpās.

Grozījumi paredz, ka kolektīvi amatieru sporta pasākumi varēs notikt tikai ārā, neizmantojot ģērbtuves, bet iekštelpās notiks tikai individuālas sporta nodarbības.

Račko regulāri rāda, ka sporto un uztur formā savu ķermeni, tādēļ par jaunākajiem ierobežojumiem viņa cēla trauksmi sociālajos tīklos.

"Nekad savā ķermenī neesmu jutusies labāk kā pēdējo trīs mēnešu laikā, kopš aizrāvos ar veselīgu dzīvesveidu – muskuļu tonuss un spēks, maksimālais enerģijas līmenis, simtprocentīgs fokuss.

Valdības lēmums aizliegt sporta nodarbības, turklāt tieši tumšajā rudens depresijas periodā, nav racionāls un tiek vērsts pret būtiskāko, par ko vajadzētu cīnīties – veselību.

Vīruss nav īslaicīgs, tas nekur nepazudīs. Dzīvība, protams, ir pamatvērtība, taču vai dzīves kvalitāte ir mazāk svarīga?"

rakstīja Račko. 

Pie kadra rakstniecei tikai uzdots jautājums par to, kādēļ vienkārši nevar sportot mājās, lai pandēmijas laikā nebūtu jāriskē.

"Būt aktīvam jebkur citur, protams, neviens neaizliedz, taču jāņem vērā, ka ārā paliks arvien tumšāks un aukstāks. Sporta zāles inventāram jāpiemeklē alternatīva, un esmu droša, ka šādos apstākļos lielai daļai motivācija sportot ievērojami krītas. Arī es pēc pavasara lockdown pārliecinājos, ka man personīgi sporta zāle patiešām ir neaizstājama," skaidroja rakstience. 

Viņa piebilda, ka noteikti var rast risinājumus, kā ļaut notikt treniņiem iekštelpās.

"Ievērot distanci sporta nodarbībās nemaz nav sarežģīti! Bet tā vietā tiek veicināts mazkustīgs dzīvesveids, tusiņi, kaitīgie ieradumi un depresija.

Un pats skumjākais - man pat nav cerību, ka visa šī Covid situācija tuvākajā laikā varētu uzlaboties..." komentāros pārdomās dalījās Račko. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karīna Račko (@racko.karina) on

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu