Astoņi parametri, kas jāievēro, ja vēlaties iegādāties ideālo pannu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Lai pagatavotu fantastisku maltīti, ir vajadzīgi labi virtuves rīki, to skaitā arī panna. Laba cepamā panna ir viens no svarīgākajiem virtuves pirkumiem. Piedāvājam iepazīties ar astoņiem parametriem, kas jāievēro iegādājoties labu pannu, vēsta portāls "Zen.Yandex".

1. Svars

Panna nedrīkst būt pārāk viegla vai pārāk smaga. Smagā panna kopā ar vārītu ēdienu var būt nepaceļama vecāka gadagājuma cilvēkiem. Virtuves trauki, kas izgatavoti no ekstrudēta alumīnija un pārklāti ar nelipīgu slāni, ir risinājums, taču tiem ir īsāks kalpošanas laiks un ir liela varbūtība, ka sildot tie deformēsies.

Lietie alumīnija izstrādājumi ir daudz izturīgāki. Ja panna izgatavota no nerūsējošā tērauda vai čuguns, tad vienīgais trūkums būs tās smagums.

2. Diametrs

Vispopulārākās ir vidēja izmēra pannas - 22-24 cm. Parasti tās ir universālas jebkura ēdiena pagatavošanai. Diemžēl tas nav pareizi, jo panna ir jāizmanto tās paredzētajam mērķim. Dārzeņu sautēšanai nav jēgas izvēlēties nepiedegošu pannu, kā arī nav ieteicams cept omleti uz 24 cm diametra pannas. 

3. Pamatne

Pannas dibena biezumam jānodrošina vienmērīga sildīšana un pietiekama izturība. Metāli, kas vislabāk vada siltumu ir alumīnija, vara un tērauda. Pārāk plāns dibens kļūs ļoti karsts un ātri vien deformēsies.

4. Rokturis

Tam jābūt stipram un ērtam. Ir pannas, kuru rokturis ir izgatavots no līdzīga materiāla, piemēram, no nerūsējošā tērauda. Augstas temperatūras iedarbība, protams, to nesabojās, taču tas sakarsīs un var izraisīt nopietnus apdegumus.

Optimāli rokturim jābūt izgatavotam no plastmasas vai materiāla, kas nodrošina ērtu cepšanu. 

5. Vāks

Tas var būt stikls vai metāls. Pirmais variants ir ērtāk lietojams - tas ļauj kontrolēt gatavošanas procesu, netraucējot ēdiena termiskajam līdzsvaram. Otrais ir uzticamāks, jo ir mazāk plīstošs. 

6. Mijiedarbība ar plīti 

Piemēram, indukcijas plīts ir prasīga pret izmantoto trauku veidu. Vakariņas gatavot būs iespējams tikai tad, ja pannai ir tērauda pamatne, kas var koncentrēt plīts magnētisko lauku. Elektriskajai plītij svarīgs rādītājs ir svars, kas stabilizē pannu. Diametru saskaņošana ir būtiska, lai optimāli sadalītu siltumu un novērstu pārkaršanu un deformāciju.

7. Materiāls

Pārdošanā ir pannas, kas izgatavotas no nerūsējošā tērauda, ​​dzelzs, titāna, alumīnija, kā arī no dažādiem sakausējumiem. Liela nozīme ir tam, ar ko saskaras ēdiens. Ieteicama ir keramikas panna, kas izgatavota no smilšu, ūdens un māla maisījuma, kā arī ir videi draudzīga. 

8. Izmaksas

Apsverot šo rādītāju, jums jāņem vērā pannas izturība un pārklājuma uzticamība. Preču klāstā ir daudz zīmolu un modeļu, kas izgatavoti no visdažādākajiem materiāliem.

 Visekonomiskākās ir pannas, kas izgatavotas no alumīnija kopā ar teflona pārklājumu.

Nerūsējošais tērauds maksās daudz vairāk, taču tas arī uzticīgi kalpos ilgu laiku, kas kompensēs sākotnējās izmaksas. Ja salīdzinām pārklājuma izmaksas, tad visdārgākais ir titāns - tas ļauj maisīt produktus ar plastmasas lāpstiņu vai metāla karoti, eļļa ir nepieciešama tikai nedaudz un ir ļoti viegli tīrāms.

Ir svarīgi atcerēties zelta likumu: jums jāizmanto panna, kas ir vispiemērotākā konkrēta ēdiena pagatavošanai.

Piemēram, ja vakariņās ir plānotas zivis, vislabāk ir izvēlēties grila pannu, kas nodrošina augstu temperatūru. Nerūsējošais tērauds ir daudz kvalitatīvāks un izturīgāks, salīdzinot ar teflona pārklājumu. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu