Kariņš Covid-19 izplatības dēļ aicina iedzīvotājus ierobežot savus sociālos kontaktus (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aicina Latvijas iedzīvotājus Covid-19 izplatības dēļ ierobežot savus sociālos kontaktus.

Premjers mikroblogošanas vietnē "Twitter" uzsvēra, ka Latvijā ir nopietns Covid-19 uzliesmojums.

"Mēs varam apturēt Covid-19, sekojot drošības pasākumiem - mazgājot un dezinficējot rokas, ieturot divu metru distanci un nēsājot maskas," akcentēja politiķis.

Kariņš aicina iedzīvotājus turpmāk ierobežot savus sociālos kontaktus, lai nepieļautu, ka "vīruss atņem mūsu līdzcilvēkus".

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 58 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Aizvadītajā diennaktī arī mirusi ar Covid-19 inficēta persona vecuma grupā no 70 līdz 75 gadiem.

Baltijas valstīs visaugstākie divu nedēļu kumulatīvie saslimstības ar Covid-19 uz 100 000 iedzīvotāju rādītāji patlaban ir Latvijā. Latvijā kumulatīvais rādītājs ir 71,51, Lietuvā - 70,15, bet Igaunijā - 35,85. Atšķirībā no Lietuvas un Latvijas, Igaunijas kumulatīvais saslimstības rādītājs šonedēļ pakāpeniski samazinās.

Pēdējās diennakts laikā veikti 2690 Covid-19 izmeklējumi, tikmēr līdz šim Latvijā kopumā veikts 390 971 izmeklējums, saslimušas 3450 personas, bet 1329 - izveseļojušās.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem pagājušajā diennaktī bijis 2,1%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Vadoties pēc Nacionālā veselības dienesta datiem, pagājušajā diennaktī stacionēti kopumā septiņi Covid-19 pacienti. Kopumā stacionāros ārstējas 72 pacienti, no kuriem 66 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet seši ir ar smagu slimības gaitu. Kopumā no stacionāra izrakstīti 284 pacients, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

https://infogram.com/covid-19-parbaudes-un-pozitivie-rezultati-latvija-1h7g6kvxzzd04oy?live Covid-19 pārbaudes un pozitīvie rezultāti Latvijā - Infograminfogram.com

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu